Vo Francúzsku a na Korzike naďalej platí výnimočný stav, varuje slovenské ministerstvo zahraničia

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 10:53 • 2 min
Vo Francúzsku a na Korzike naďalej platí výnimočný stav, varuje slovenské ministerstvo zahraničia

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR informuje Slovákov, že po teroristických útokoch v Nice (14. júla 2016) a v súvislosti s pokračujúcimi útokmi menšieho rozsahu v Paríži aj v roku 2017, platí vo Francúzsku a na Korzike predĺženie výnimočného stavu do 15. júla.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti sa očakáva schválenie v parlamente ďalšieho predĺženia do 1. novembra. Rezort diplomacie o tom informuje na svojej internetovej stránke.

 

"Francúzske úrady pristúpili už po atentátoch z roku 2015 k zvýšenej kontrole na všetkých vstupných bodoch do krajiny – cestných, železničných, morských, leteckých. V departemente Alpes-Maritimes na juhu Francúzska bol celoštátny plán Vigipirate v boji s terorizmom zvýšený na stupeň "pozor atentát". Zároveň pokračuje operácia Sentinelle, na základe ktorej je na celom území Francúzska mobilizovaných 10.000 príslušníkov ozbrojených síl, okrem príslušníkov polície a žandárov," konštatuje ministerstvo.

 

Rezort diplomacie odporúča Slovákom v záujme osobnej bezpečnosti vyhýbať sa masovým zhromaždeniam a v prípade teroristického útoku riadiť sa odporúčaniami príslušných bezpečnostných zložiek francúzskeho štátu a sledovať miestne médiá. Zároveň odporúča, aby sa pred vycestovaním do Francúzska dobrovoľne zaregistrovali na internetovej stránke ministerstva.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies