Veľké zmeny v kádri Spartaka! Z Trnavy odchádza kvarteto hráčov

NETKY.SK • 22 Február 2019, 09:22 • 2 min
Veľké zmeny v kádri Spartaka! Z Trnavy odchádza kvarteto hráčov

TRNAVA - Káder FC Spartak Trnava sa tesne pred uzavretím prestupového obdobia zúžil o kvarteto futbalistov. Lukáš Lupták sa dohodol na prestupe s Třincom a Oliver Janso si bude obliekať dres ďalšieho českého druholigistu z Ústí nad Labem, ktorému patrí v tabuľke 6. miesto.

slovakia

left justify in out

Na hosťovanie do konca sezóny 2018/2019 odišla dvojica "andelov" - brankár Peter Urminský do AS Trenčín a chorvátsky ofenzívny stredopoliar Filip Dangubič do ďalšieho klubu slovenskej Fortuna ligy FK Senica.

"Koncom minulého týždňa prišla prestupová možnosť z Třínca pre Lukáša Luptáka. FC Spartak mu po vzájomnej dohode rozviazal kontrakt a odobril odchod. Rovnako to bolo aj v prípade Jansa," cituje oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová generálneho manažéra Spartaka Mariána Černého, ktorý pripomenul, že odchody sú spôsobené najmä šírkou kádra. Ekonomicky či priestorovo by "neutiahli" taký veľký počet hráčov.

 

"Okrem toho sa na začiatku zimnej prípravy pripojili k hlavnému tímu piati dorastenci. V kabíne vznikol pretlak. Niektorí by hrali oveľa menej alebo v juniorke. Umožnili sme im ísť do klubov, kde budú patriť k stabilným členom," poznamenal ďalej M. Černý.

V prípade Petra Urminského by talentovaný 19-ročný odchovanec po príchode skúseného českého gólmana Petra Boleka nedostal veľkú "minutáž", a tak smeruje do AS Trenčín, kde pri zranení Igora Šemrinca môže zabojovať o post jednotky medzi žrďami. Ďalší brankár Spartaka, 20-ročný Dominik Takáč, sa na jar predstaví v drese trnavskej juniorky.

 

"Snažili sme sa im nájsť čo najlepšiu alternatívu, aby chytali pravidelne," zdôraznil generálny manažér Marián Černý. Pokiaľ ide o 23-ročného chorvátskeho stredopoliara Filipa Dangubiča, trnavský klubový web informuje, že zotrvaním Erika Grendela a návratom Štefana Pekára z "juniorky" vznikla na pozícii podhrotového hráča silná konkurencia. Dangubič tak odišiel do leta na hosťovanie do Senice.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona