Vlna protestov v Afrike a arabskom svete ohrozuje i stabilitu Ruska

NETKY.SK • 15 Jún 2011, 07:54 • 2 min
Vlna protestov v Afrike a arabskom svete ohrozuje i stabilitu Ruska

Vlna protestov v Afrike a arabskom svete ohrozuje i stabilitu Ruska

slovakia

left justify in out

img

Vlna protestov, ktorá tento rok zasiahla severnú Afriku a Blízky východ, môže ohroziť stabilitu Ruska a jeho susedov. Vyhlásil to dnes ruský prezident Dmitrij Medvedev počas návštevy Uzbekistanu.
      Medvedev v Taškente povedal uzbeckému prezidentovi Islamovi Karimovovi, že si praje taký vývoj v regióne, ktorý "bude pre nás jasný a predvídateľný".
      "S mnohými z týchto krajín sme spojení veľkým množstvom vzájomne prepletených a často neviditeľných vlákien... a to nielen v ekonomickej oblasti a obchode, ale i ľudským a kultúrnym putom," uviedol Medvedev. "Takéto prepojenie môže byť veľmi pozitívne, ale môže sa stať aj zložitým a často i deštrukčným," uviedol Medvedev vo vysielaní ruskej televízie.
      Podľa agentúry Reuters išlo o očividnú narážku Medvedeva na vplyv arabských militantov na separatistické aktivity islamistických vzbúrencov v severokaukazských republikách Ruskej federácie.
      "Všetko, čo sa týka regionálnej bezpečnosti a stability, s čím súvisia udalosti v severnej Afrike a na Blízkom východe, nemôže byť Rusku ani Uzbekistanu ľahostajné," citovala ruského prezidenta tlačová agentúra Itar-Tass.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies