Vlna chladného počasia v Indii si vyžiadala najmenej 130 mŕtvych

NETKY.SK • 29 December 2014, 10:48 • 2 min
Vlna chladného počasia v Indii si vyžiadala najmenej 130 mŕtvych

NAÍ DILLÍ - Viac než 130 ľudí zahynulo v dôsledku vlny chladného počasia v severnej a východnej Indii. Hustá hmla spôsobila prerušenie železničnej a leteckej dopravy do týchto oblastí, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Pri nehodách spojených so zimou alebo hmlou prišlo počas víkendu o život najmenej 25 ľudí v severoindickom štáte Uttarpradéš, uviedla vládna rozhlasová stanica All India. Studená vlna si v tomto štáte v priebehu decembra vyžiadala najmenej 124 obetí na životoch. Teplota tam miestami klesla na 0,5 stupňa Celzia.   
      

Ďalších 12 obetí chladného počasia hlásili aj z východoindického štátu Bihár, hlavného mesta Naí Dillí či zo susedného štátu Harijána, uviedli indické médiá. Počasie v oblasti ťažko zasiahlo železničnú i leteckú dopravu. Hmla na letisku v Naí Dillí spôsobila meškanie 137 letov a zrušenie 14 ďalších. V dôsledku slabej viditeľnosti meškalo aj 78 vlakových spojov.
      

Zima v Indii býva krátka, začína sa v decembri a končí obvykle vo februári, zvyčajne si však vyžiada viacero obetí na životoch. Indickí meteorológovia predpovedali, že chladné počasie vo väčšine severných regiónov pretrvá počas nasledujúcich niekoľkých týždňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies