Nezaočkovaný Djokovič nedostane výnimku na Australian Open

NETKY.SK • 20 Október 2021, 09:53 • 2 min
Nezaočkovaný Djokovič nedostane výnimku na Australian Open

Tenisti musia podstúpiť úplnú vakcináciu, aby sa mohli zúčastniť na prvom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open. Výnimky sa udeľovať nebudú, potvrdil v stredu austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tenisová superhviezda Novak Djokovič nemá inú možnosť, ako dvojité očkovanie, ak chce vstúpiť do Austrálie a dosiahnuť tak rekordný 21. hlavný titul na januárovom Australian Open.

 

img

 

Otázka povinného očkovania medzinárodných tenisových hviezd bola stanovená potom, čo minister imigrácie Alex Hawke v stredu povedal, že požiadavky na dvojité očkovanie sa vzťahujú na všetkých návštevníkov Austrálie a pre tenistov neexistujú žiadne výnimky.

 

Djokovič zatiaľ očkovanie odmieta. "Nemáme špeciálny odkaz pre Novaka, platí to pre každého. Keď otvoríme hranice, každý návštevník musí mať dve dávky očkovania. To je univerzálne pravidlo," povedal Hawke.

 

img

 

Austrália pre pandémiu koronavírusu uzavrela svoje hranice pre cudzincov a uplatňuje iba minimum výnimiek. Štart Australian Open je na budúci rok plánovaný na 17. januára.

 

Možno vás zaujme: Futbalových chuligánov označil Jaroslav Naď za nepríčetné opice. Žiada exemplárne tresty!

 

Podľa údajov, ktoré poskytla Asociácia tenisových profesionálov (35 percent) a Tenisová asociácia žien (40 percent), viac ako tretina hráčov na turnaji mužov a žien nebola do začiatku minulého týždňa úplne zaočkovaná. Všetci však čelili zákazu účasti na Australian Open, ktoré sa začína 17. januára. Djokovič je deväťnásobným majstrom Australian Open.

 

img

 

Matt Canavan povedal, že Djokovič by mal mať povolený vstup do Austrálie, pretože už prekonal covid. "Mali by sme zmeniť pravidlá. Tieto pravidlá sú nesprávne. Nehovorím, že by to malo byť pravidlo pre Djokoviča, malo by to byť pravidlo pre každého. Ak ste mali covid a máte prirodzenú imunitu, ste na tom dobre,“ povedal senátor Canavan v relácii Nine's Today Show.

 

Prezident viktoriánskej austrálskej lekárskej asociácie doktor Roderick McRae nesúhlasil. "Chápem, že Djokovič mal koronavírus, ale verte tomu alebo nie, imunita z očkovania je lepšia ako imunita z choroby," povedal Dr. McRae.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona