Vlhová je v Záhrebe po prvom kole tretia, suverénnou líderkou je znovu Shiffrinová

NETKY.SK • 3 Január 2018, 14:13 • 2 min
Vlhová je v Záhrebe po prvom kole tretia, suverénnou líderkou je znovu Shiffrinová

ZÁHREB - Favorizovaná Američanka Mikaela Shiffrinová je priebežnou líderkou 1. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok v chorvátskom Záhrebe. Mladá americká reprezentantka ako líderka hodnotenia SP predviedla výbornú jazdu, ktorou deklasovala konkurenciu. Druhej najlepšej v cieli Švajčiarke Wendy Holdenerovej nadelila 1,41 s. Tretia priečka patrí slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej s odstupom 1,61 s na líderku.

slovakia

left justify in out

Tieto výsledky platia po odjazdení elitnej tridsiatky pretekárok 1. kola, na čele poradia by sa však už nemalo nič zmeniť.

Petra Vlhová vstúpila do piateho slalomu sezóny v pozícii dvojky hodnotenia disciplíny, červené číslo vedúcej ženy Svetového pohára má spomenutá Shiffrinová. Slovenka od začiatku zaostávala za Američankou a na prvom medzičase za ňou bola o 38 stotín sekundy. Na druhom bol rozdiel 0,62 s a v cieli až 1,61 s. Dvadsaťdvaročná Slovenka do 2. kola pôjde z tretieho miesta v pozícii pretekárky útočiacej na pódium.

Petra Vlhová bola pred rokom v záhrebskom slalome druhá za Veronikou Velez-Zuzulovou, tá teraz v Chorvátsku neštartuje. Slovenka v predchádzajúcom slalome v rakúskom Lienzi v závere decembra skončila piata. V pondelok v nórskom Osle bola piata aj v paralelnom slalome.

Prvé kolo slalomu v Záhrebe pokračuje zvyškom 67-členného štartovného poľa. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších má štart o 16.30 h.

Preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní - Záhreb (Chor.) - streda:

Slalom žien - 1. kolo /po odjazdení 30 pretekárok/: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 52,99 s, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,41 s, 3. Petra Vlhová (SR) +1,61, 4. Bernadette Schildová (Rak.) +1,97, 5. Frida Hansdotterová (Švéd.) +2,04, 6. Estelle Alphandová (Švéd.) +2,23
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies