Vlaky zažívajú pred Dušičkami nápor: Najviac ľudí plánuje cestovať vo štvrtok a v piatok!

NETKY.SK • 27 Október 2014, 17:13 • 2 min
Vlaky zažívajú pred Dušičkami nápor: Najviac ľudí plánuje cestovať vo štvrtok a v piatok!

BRATISLAVA - Slováci si už začínajú kupovať lístky na vlaky, aby mohli na Sviatok všetkých svätých cestovať za rodinami či blízkymi.

slovakia

left justify in out

Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) aktuálne pociťuje najväčší záujem ľudí o cestovanie vo štvrtok 30. októbra popoludní a v piatok 31. októbra v priebehu dňa.
     

"Najväčšia vypredanosť je pri povinne miestenkových InterCity (IC) vlakoch vo štvrtok popoludní a v nedeľu (2. 11.) popoludní," doplnila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová. Posledný večerný IC vlak z Bratislavy do Košíc je vo štvrtok obsadený na 93 %. Dopravca však práve rieši možnosť pridania ďalších vozňov na tento spoj, aby si cestujúci mohli ešte na poslednú chvíľu kúpiť lístky.

     

Podobne je vypredaný aj IC vlak Šarišan v nedeľu z Humenného cez Prešov do Bratislavy. Obsadený je na 95 % a dopravca sa tiež zaoberá možnosťou pridať k vlaku ďalšie vozne.

     

Čo sa týka bežných rýchlikov, tie sú na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc vypredané vo štvrtok a v piatok od 32 % po 65 %. Na iných trasách, napríklad z Bratislavy do Zvolena alebo Banskej Bystrice či do Prievidze je to však podľa Morháčovej menej ako 25 %. 
     

"Veľký záujem je aj o lôžkové a ležadlové vlaky," doplnila hovorkyňa. Napríklad nočný rýchlik vo štvrtok z Bratislavy cez Košice do Humenného je vypredaný približne na polovicu. Vypredanosť bežných rýchlikov po sviatkoch čiže v nedeľu popoludní je na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy do 30 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies