Česká polícia obvinila osem ľudí za organizovanie medzinárodnej prostitúcie

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 11:45 • 2 min
Česká polícia obvinila osem ľudí za organizovanie medzinárodnej prostitúcie

PRAHA - Česká polícia obvinila osem ľudí, ktorí sa údajne podieľali na organizovaní medzinárodnej prostitúcie. Skupina robila v ČR nábor žien, ktoré potom vykonávali prostitúciu v Česku alebo vo Fínsku.

slovakia

left justify in out

Obvinené osoby od nich následne preberali časť ich zárobku. Polícia ich viní z kupliarstva a legalizácie výnosov z trestnej činnosti, hrozí im dva až osem rokov väzenia. Vo štvrtok to uviedla Polícia ČR (PČR). Obvinení podľa polície spolupracovali minimálne od začiatku roka 2019, keď si rozdelili úlohy súvisiace s organizovaním a vykonávaním sexuálnych služieb.

 

Podľa zistení PČR sa im nábormi podarilo získať minimálne 50 žien, ktoré potom dopravovali na miesta výkonu prostitúcie. Išlo o okolie Ostravy a ďalších miest v ČR alebo územie Fínska. Ženám hradili letenky do Fínska a zaisťovali inzerciu nimi poskytovaných služieb či komunikáciu so zákazníkmi. "Od dievčat potom mali vyžadovať a preberať časť z ich dosiahnutého zárobku, ktorý si rozdeľovali a pôvod finančných prostriedkov utajovali," spresnila polícia.

 

Týmto spôsobom získali niekoľko miliónov českých korún. Aktuálne sú väzobne stíhaní dvaja z ôsmich obvinených. Ako výnos z trestnej činnosti policajti zaistili financie v hodnote siedmich miliónov korún (takmer 300.000 eur), tri byty, auto a ďalšie cennosti. Českí kriminalisti Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) na prípade spolupracovali s fínskou políciou a prokuratúrou, s Europolom aj Eurojustom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona