Vládne lietadlo s nemeckým ministrom Steinmeierom nemohlo vzlietnuť pre technický problém

NETKY.SK • 9 November 2015, 10:58 • 2 min
Vládne lietadlo s nemeckým ministrom Steinmeierom nemohlo vzlietnuť pre technický problém

BERLÍN - Vládny airbus s nemeckým ministrom zahraničných vecí Frankom-Walterom Steinmeierom nemohol dnes pre poruchu počítačov v lietadle vzlietnuť z medzinárodného letiska Berlín-Tegel. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Konrad Adenauer, špeciálne vybavený Airbus A340 pomenovaný podľa prvého nemeckého povojnového kancelára, má často technické problémy.

 

Steinmeier mal namierené do Talianska a lietadlo sa už nachádzalo na štartovacej dráhe, ale z bezpečnostných dôvodov sa muselo vrátiť späť.

 

Keďže opravy nebolo možné urobiť, do hodiny a pol požičali pre ministra malé charterové lietadlo - drvivá väčšina politikovej delegácia však zostala v Berlíne.

 

Steinmeier sa má zúčastniť na slávnostnom otvorení pamätného strediska na počesť obetí nacistického masakra z roku 1944 v talianskom Toskánsku a navštívi aj centrum pre migrantov a záchrannú loď nemeckých námorných síl na Sicílii.

 

Kancelárka Angela Merkelová musela v apríli odletieť do Indie na vojenskom transportnom lietadle, keďže vládne lietadlo Konrad Adenauer mal krátko pred štartom v Berlíne technický problém.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies