Vladimir Putin: "Určité sily" nedovoľujú Trumpovi začať dialóg s Ruskom

NETKY.SK • 10 Marec 2018, 19:19 • 2 min
Vladimir Putin: "Určité sily" nedovoľujú Trumpovi začať dialóg s Ruskom

MOSKVA - Prezident Ruskej federácie,Vladimir Putin je presvedčený, že verejná mienka v Spojených štátoch bude tlačiť politickú elitu na začatie dialógu medzi krajinami, ale zatiaľ to Donaldovi Trumpoovi nedovoľujú urobiť. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Pri odpovedi na otázku novinárky NBC Megan Kelly, ruský prezident súhlasil s tým, že Rusko a USA teraz nie sú spojenci. To ale nie je na vine ruskej strany, zdôraznil Vladimir Putin.

 

Prezident Putin: "Nie my sme vás zapísali do zoznamu svojich nepriateľov. Takto ste sa rozhodli sami na úrovni parlamentu i na úrovni kongresu a zapísali ste Rusko medzi svojich nepriateľov. Prečo ste to urobili? My sme zaviedli voči Spojeným štátom sankcie? Naopak, to USA zaviedli sankcie pre nás".

 

Putin poznamenal, že nechápe načo to bolo dobré. Vladimir Putin: "Ja vám teraz položím otázky: Prečo ste prispievali k štátnemu prevratu na Ukrajine? No, prečo ste to urobili? Veď ste to verejne priznali, že koľko miliárd dolárov ste vložili pre tento prevrat. Vaši úradníci to povedali otvorene a verejne. Načo podporujete štátne prevraty a ozbrojené nepokoje na území iných krajín? Načo ste postavili raketové systémy pozdĺž našich hraníc?"

 

Rusky líder poznamenal, že podľa jeho názoru, súčasný americký prezident je pripravený na dialóg s Ruskom, ale "určité sily mu to nedovoľujú urobiť". "My sme pripravení rokovať o akejkoľvek otázke, v ktorejkoľvek sekunde, ale je potrebné aby bola pripravená aj americká strana," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies