Vláda voľnila štvrť milióna eur na ústredné oslavy konca 2. svetovej vojny

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 12:56 • 2 min
Vláda voľnila štvrť milióna eur na ústredné oslavy konca 2. svetovej vojny

BRATISLAVA - rť milióna eur. O uvoľnení finančných prostriedkov rozhodla na svojom dnešnom zasadnutí vláda.

slovakia

left justify in out

Slovensko si okrúhle výročie pripomenie 8. mája v Liptovskom Mikuláši. Komisia na zabezpečenie osláv požiadala ministerstvo financií o 256.062 eur, z ktorých 254.362 eur získa mesto Liptovský Mikuláš a 1700 eur Žilinský samosprávny kraj.
     

Najväčšiu časť z celkovej sumy si vyžiada rekonštrukcia a odvodnenie prístupovej asfaltovej cesty k národnej kultúrnej pamiatke Háj Nicovô, kde sa oslavy uskutočnia. Na prípravu areálu a kyvadlovú dopravu bude treba vynaložiť 30.226 eur. Technické zabezpečenie osláv si vyžiada 11.300 eur a náklady na kultúrny program dosiahnu 12.400 eur.
     

Organizačné zabezpečenie osláv vláda schválila už v marci. Slovensko si nimi pripomenie hodnoty a ideály, za ktoré bojovali príslušníci protihitlerovskej koalície a ktoré ani dnes nestratili nič zo svojej aktuálnosti, uviedol v materiáli jeho predkladateľ, minister obrany Martin Glváč.
     

Oficiálna časť osláv sa uskutoční na vojenskom cintoríne v Liptovskom Mikuláši, pri Pamätníku Háj Nicovô. Podľa materiálu sa na nej zúčastní prezident SR Andrej Kiska, oficiálne delegácie vlády a parlamentu, zahraniční hostia, diplomati a priami účastníci odboja.
     

Po skončení oficiálnej časti sa v centre Liptovského Mikuláša uskutoční program pre širokú verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies