Polícii sa prihlásilo tretie dievča, ktoré mal poslanec Herák zneužiť

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 11:38 • 2 min
Polícii sa prihlásilo tretie dievča, ktoré mal poslanec Herák zneužiť

BRATISLAVA - Polícia rieši ďalšie trestné oznámenie. Podal ho riaditeľ detského domova zo západného Slovenska koncom mája tohto roka. Jeho chovankyňa sa mala taktiež stať obeťou poslanca Ján Heráka a to v roku 2018.

slovakia

left justify in out

K udalosti malo dôjsť v tábore v Trenčianskom kraji, keď mala dievčina 14 rokov. Herák ju podľa nej zneužil aj neskôr. K incidentu došlo viackrát.

 

img

 

Prečítajte si: Poslanec za OĽaNO Ján Herák čelí obvineniu zo zneužívania dieťaťa

 

Proti poslancovi Herákovi už svedčia tri dievčatá

Polícia otvorila aj starší prípad z roku 2018, kedy čelil trestnému stíhaniu zo sexuálneho zneužitia 16-ročného dievčaťa. Malo ísť opäť o chovankyňu jedného z detských domovov.  Z tohto činu ho však neobvinili a stíhanie zastavili. Teraz sa polícia k prípadu na pokyn prokuratúry vrátila.

 

„Vyšetrovateľka OKP KR PZ v Nitre začala trestné stíhanie za prečin sexuálne zneužívanie podľa § 202 ods. 1 písm. a) Trestného zákona na základe pokynu prokurátora Krajskej prokuratúry v Nitre. Bližšie informácie k tejto trestnej veci vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a citlivosť témy nebudeme poskytovať," píše sa v stanovisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

 

Súvisiaci článok: Poslanec Ján Herák pozastavil svoje členstvo v klube

 

Tento skutok sa mal udiať na vianočnom tábore pre deti z detských domov. Dievča malo opísať, ako ju Ján Herák, ako vedúci tábora, vyzliekol a vykonal na nej súlož.

 

Súčasné obvinenie

Herák čelí ďalšiemu stíhaniu za sexuálne zneužitie maloletej, okrem toho musí vysvetľovať aj podozrenie z ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Ide o osobu mladšiu ako 15 rokov.

 

Incident sa mal odohrať minulý rok v lete počas detského tábora v dedine pri Nitre. Dievča je v detskom domove, trestné oznámenie údajne podala riaditeľka domova. Poslanec obvinenia odmieta. Ak by ho odsúdili, hroziť mu môže trest až do desať rokov väzenia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies