Vláda v Británii rieši listové bomby zaslané armáde

NETKY.SK • 14 Február 2014, 11:43 • 2 min
Vláda v Británii rieši listové bomby zaslané armáde

LONDÝN - Britský premiér David Cameron zvolal vo štvrtok zasadnutie krízového štábu Cobra, do ktorého bola podľa BBC zapojená aj protiteroristická polícia, oznámil vo štvrtok večer úrad premiéra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dôvodom bol nález listových bômb a balíčkov zaslaných na viaceré miesta registrujúce brancov. "Identifikovali sme sedem podozrivých zásielok, ktoré obsahovali malé, jednoduché, no funkčné výbušné mechanizmy, ktoré poukazujú na severoírskych teroristov," povedal vládny hovorca po krízovom stretnutí v Londýne. Experti zaistili všetky zásielky a výbušniny zneškodnili. Protiteroristická polícia uviedla, že išlo o "malé, ale skutočné ohrozenie".


Severné Írsko bolo tri desaťročia miestom krvavých nepokojov a útokov, pri ktorých zomrelo 3500 ľudí. V roku 1998 podpísali obe strany mierovú dohodu, ktorá zabezpečila rozdelenie moci medzi protestantmi a katolíkmi. Z času na čas však dochádza k bojom medzi konkurenčnými skupinami a útokom. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies