Sociálna sieť Twitter pridáva funkcie hovorov a šifrovaných správ

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 16:00 • 2 min
Sociálna sieť Twitter pridáva funkcie hovorov a šifrovaných správ

LONDÝN - Platforma Twitter pridala v stredu medzi svoje rozhranie šifrované správy, a čoskoro pribudne aj funkcia hovorov. Elon Musk chce týmto krokom platforme vrátiť jej napredovanie.

slovakia

left justify in out

Platforma Twitter pridala v stredu medzi svoje rozhranie šifrované správy, a čoskoro pribudne aj funkcia hovorov. Uviedol to jeho generálny riaditeľ Elon Musk v utorok neskoro večer prostredníctvom Tweetu na spomínanom Twitteri.

 

„Uvoľnenie šifrovaných DM [priamych správ] V1.0 by sa malo uskutočniť zajtra. Bude to rýchlo rásť v sofistikovanosti. Nebudem môcť vidieť vaše DM, aj keby som mal pri hlave zbraň,“ povedal Musk. „Čoskoro budete mať po ruke hlasový a aj videorozhovor s kýmkoľvek na tejto platforme, takže sa budete môcť rozprávať s ľuďmi kdekoľvek na svete bez toho, aby ste im dali svoje telefónne číslo,“ dodal Musk.

 

img

súčasná podoba chattovacej funkcie na Twitteri

 

Pridanie nových funkcií prichádza v čase, keď Musk, ktorý pred šiestimi mesiacmi prevzal kontrolu nad Twitterom, hľadá spôsoby, ako platforme vrátiť rast. Jeho budúcnosť vyzerá čoraz neistejšie vzhľadom na klesajúce príjmy z reklamy a zvýšenú konkurenciu zo strany spoločností ako Mastodon a BlueSky, ktoré vyvinul spoluzakladateľ Twitteru a bývalý generálny riaditeľ Jack Dorsey.

 

Pridanie hovorov a šifrovaných správ by mohlo Twitteru umožniť konkurovať spoločnosti Meta od Marka Zuckerberga, ktorá vlastní Facebook, Messenger a WhatsApp. Miliardy ľudí na celom svete používajú tieto platformy na každodennú komunikáciu s rodinou a priateľmi, a to aj v skupinách. Twitter medzitým vlani v júli ohlásil 238 miliónov speňažiteľných denných používateľov.

 

Odkedy v októbri prešla spoločnosť do súkromného vlastníctva, Musk postavil Twitter na hlavu. Údajne prepustil už vyše 80 percent pôvodného personálu, čo činí vyše 6000 ľudí. Množstvo používateľov, celebrít a mediálnych organizácií uviedlo, že plánujú platformu opustiť v dôsledku nedávnych zmien. Podľa mnohých z nich hrozí Twitteru, že bude menej bezpečný a spoľahlivý.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies