V Indonézii zadržali pašerákov ohrozených zvierat

NETKY.SK • 16 December 2019, 14:22 • 2 min
V Indonézii zadržali pašerákov ohrozených zvierat

PEKANBARU - Indonézska polícia cez víkend zatkla dvoch mužov podozrivých z toho, že sú súčasťou zločineckej skupiny, ktorá pytliači a obchoduje s ohrozenými druhmi zvierat. Dokonca pri ich zadržaní zhabala niekoľko levíčat, leopardie mláďa a desiatky korytnačiek.

slovakia

left justify in out

Jedného z podozrivých, ktorého identifikovali len ako Yatna, zatkli v sobotu v meste Pekanbaru. Ako uviedol Andri Sudarmadi, hlavný detektív polície v provincii Riau, kde sa mesto nachádza, stalo sa tak po tom, čo v prístave vyzdvihol z motorového člna podozrivé škatule.

 

img

 

Zvieratá objavili v škatuliach

Polícia následne v niektorých škatuliach v jeho dodávke objavila štyri malé levy, jedno mláďa leoparda a 58 korytnačiek. Podľa Dohovoru o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín patria dané korytnačky a leopard medzi kriticky ohrozené živočíchy, levíčatá medzi ohrozené.

 

img

 

Zvieratá chceli predať obchodníkovi z ostrova Jáva

Yatnovo zatknutie viedlo políciu k zadržianiu spomínaného druhého človeka, ktorého identifikovali len iniciálami IS. Tento podozrivý údajne plánoval divé zvieratá predať obchodníkovi na ostrove Jáva, vysvetlil Sudarmadi.
 

Podozriví muži sú členmi organizovanej skupiny

Podľa detektíva sú muži údajne členmi medzinárodného syndikátu obchodujúceho v tejto oblasti a zvieratá kúpili od pašeráka v Malajzii. Podozriví policajtom prezradili, že každé mláďa má na čiernom trhu hodnotu 32-tisíc dolárov (v prepočte 28 600 eur) a korytnačky po 1 200 dolárov (vyše 1000 eur) za kus.

 

img

V prípade odsúdenia čelí dvojica za pokus o pašovanie divých zvierat až piatim rokom odňatia slobody a pokutám vo výške 7 000 dolárov (6 200 eur).
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona