Vláda SR a Nippon Steel Corporation diskutujú o U. S. Steel Košice

NETKY.SK • 11 Február 2024, 11:35 • 2 min
Vláda SR a Nippon Steel Corporation diskutujú o U. S. Steel Košice

Dnes bolo zverejnené spoločné stanovisko Ministerstva hospodárstva SR zastúpeného podpredsedníčkou vlády a ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou s podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu a vrcholových predstaviteľov Nippon Steel Corporation a US Steel Košice.

slovakia

left justify in out

Vláda Slovenskej republiky a Nippon Steel Corporation začali diskusiu o U. S. Steel Košice, ktorý je významným zamestnávateľom na východe Slovenska a je dôležitým prvkom pre udržanie zamestnanosti v regióne.

V japonskom Tokiu prebehla diskusia o budúcnosti tejto oceliarne a súčasného pohľadu Nippon Steel Corporation na ich plány v regióne.

Je predčasné hovoriť o záveroch tejto diskusie, keďže spoločnosť Nippon Steel neočakáva uzatvorenie celej transakcie skôr ako v treťom štvrťroku 2024, čo následne umožní spoločnosti Nippon Steel vyhodnotiť realizovateľnosť svojich plánov. Je však dôležité, že tieto konštruktívne rozhovory sa začali, uvádza správa.

Spoločne boli prediskutované pohľady spoločnosti Nippon Steel Corporation na dekarbonizáciu produkcie ocele, keďže Slovensko má na tento účel vyčlenené peniaze z Plánu obnovy a odolnosti SR i ďalších fondov.

"Tešíme sa na konštruktívnu spoluprácu, ktorej celkovým cieľom je nájsť riešenie vzájomne výhodné pre všetky zúčastnené strany. O ďalších krokoch, ktoré vyplývajú zo záverov rokovaní budú rezorty informovať v najbližších týždňoch," uvádza správa.

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: MH SR, Zo spoločného rokovania. (www.economy.gov.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies