VIDEO Toto je šialené, dnes sa dá zjesť asi naozaj všetko

NETKY.SK • 16 Jún 2019, 10:47 • 2 min
VIDEO Toto je šialené, dnes sa dá zjesť asi naozaj všetko

CASTELFRANCO VENETO - Strážite si kalórie a premýšľate nad každým jedným sústom, ktoré prehltnete? Tak práve pre vás je ako stvorená dovolenka v Taliansku, pretože si tam môžete pochutnať na vyprážanom vzduchu. Áno, čítate dobre...

slovakia

left justify in out

Taliansky šéfkuchár Nicola Dinata v reštaurácii FEVA ponúka vyprážaný vzduch. Názov je síce trochu zavádzajúci, ale zákazníci nedostanú prázdny tanier. "Aria Fritt" sú v skutočnosti šupky z manioku, ktoré prejdú procesom varenia, pečenia a vyprážania. Po odstránení prebytočného oleja sa vzniknuté tvary desať minút lúhujú v ozóne. Tento proces im podľa Dinata dodáva špecifickú arómu, pripomínajúce sneh, čistý vzduch a pobyt vo vysokých nadmorských výškach.

 

 

Hotové guličky vyprážaného vzduchu sú následne posypané modrou soľou, ktorá reprezentuje modrú oblohu. Hostia ich dostanú na obláčiku cukrovej vaty spoločne s majonézou so sezamom a šalviovými semienkami ako dipom. 

 

"Našim cieľom je návštevníkom pripomenúť vôňu čerstvého vzduchu," hovorí o neobyčajnom pokrmu Dinata.  Reštaurácia FEVA ho všetkým návštevníkom ponúka zadarmo ako pozornosť podniku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies