Vláda rozdáva to, čo iní vytvorili, tvrdí Sulík

NETKY.SK • 23 September 2018, 13:30 • 2 min
Vláda rozdáva to, čo iní vytvorili, tvrdí Sulík

BRATISLAVA - Predseda koaličnej strany Smer-SD Robert Fico považuje tak zavedenie železničnej dopravy zdarma pre študentov a dôchodcov, ako aj vyplácanie príspevku na žiacke lyžovačky za veľký úspech. Očakáva, že obedy zdarma na základných školách budú znamenať podobný úspech.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v relácii televízie TA3 V politike, príspevok na školskú lyžovačku dostalo 280-tisíc žiakov, ktorí na horách strávili 1,3 milióna nocí. „Pomohlo to turistickému ruchu, ale aj rodinám, ktoré si to nemohli dovoliť. Tento istý efekt budú mať aj obedy zdarma,“ vyhlásil s tým, že vlaky zdarma využíva 1,2 milióna ľudí, väčšinou študenti. Vlaky zdarma stoja železnice 13 – 17 mil. eur ročne.

Predseda opozičnej strany Sloboda a solidarita (SaS) Richard Sulík oponoval, že vláda napriek stagnujúcej životnej úrovni obyvateľstva rozdáva to, čo iní vytvorili. „Rozdávať nie je riešenie,“ zdôraznil s tým, že pre sociálne balíčky vláda neustále zvyšuje daňové zaťaženie. Riešením by podľa Sulíka bolo znižovanie daňového zaťaženia, zavedenie rovnej dane alebo zvýšenie daňového bonusu na dieťa. „Najprv vyžmýkate bežných ľudí, tak naplníte rozpočet, potom im dáte zadarmo obedy,“ povedal Sulík Ficovi. Líder liberálov tiež podotkol, že obedy zdarma už deti zo sociálne slabých rodín dávno majú.

Sulík odkázal Ficovi, že cieľom SaS v nasledujúcich voľbách je Smer-SD nahradiť vo vláde. „Vieme lepšie spravovať krajinu,“ vyhlásil. Fico Sulíkovi pripomenul, že jeho strane sa voľby vyhrať zatiaľ nikdy nepodarilo a vyjadril presvedčenie, že aj nabudúce ich vyhrá Smer-SD. „My totiž robíme poctivú politiku, ktorá viedla k výhram v štyroch voľbách," povedal. SaS by v prípade volebného víťazstva podľa Sulíka garantovala vyššiu mieru slobody a životnej úrovne ľudí, ktorí tvoria hodnoty, ako aj cielenú pomoc tým, ktorí to skutočne potrebujú. Smer-SD má ambície, aby Slovensko počas jeho ďalšej vlády dosiahlo 85 percent životnej úrovne západnej Európy. „Chceme sociálne, solidárne a politicky stabilné Slovensko,“ uzavrel bývalý premiér.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies