Vláda posúdi pomenovanie pražského letiska po Václavovi Havlovi na jar

NETKY.SK • 13 Január 2012, 09:53 • 2 min
Vláda posúdi pomenovanie pražského letiska po Václavovi Havlovi na jar

Vláda posúdi pomenovanie pražského letiska po Václavovi Havlovi na jar

slovakia

left justify in out

img

Česká vláda sa bude zaoberať návrhom na premenovanie pražského letiska po zosnulom prezidentovi Václavovi Havlovi na jar. Oznámil to dnes premiér Petr Nečas. 
List s výzvou na pomenovanie letiska na Havlovu počesť dnes odovzdal na úrade vlády režisér Fero Fenič, informovala Česká televízia. Fenič zdôraznil, že iniciatívu podporilo vyše 80.000 ľudí.
Pod list sa podpísal aj niekdajší Havlov hovorca Ladislav Špaček. Nápad má však aj odporcov, nesúhlasí s tým napríklad bývalý Havlov osobný tajomník Vladimír Hanzel.
Premiér Nečas konštatoval, že méno Václava Havla nie je vlastnictvom štátu a preto chce postupovať so súhlasom jeho rodiny, informovala stránka ceskatelevize.cz.
Posledný československý a prvý český prezident Václav Havel zomrel vlani 18. decembra vo veku 75 rokov vo svojom vidieckom sídle na Hrádečku.
Vdova po Havlovi Dagmar sa podľa správ opätovne objaví na verejnosti v úlohe herečky vo štvrtok, a to v predstavení Divadla Na Vinohradoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies