Vláda navrhuje: Mladí ľudia by mali mať záruku práce, alebo ďalšieho školenia

NETKY.SK • 5 Február 2014, 07:30 • 2 min
Vláda navrhuje: Mladí ľudia by mali mať záruku práce, alebo ďalšieho školenia

BRATISLAVA – Mladí ľudia vo veku do 25 rokov by mali dostať kvalitnú ponuku ďalšieho vzdelávania, učňovskej prípravy alebo stáže, a to v lehote štyroch mesiacov po strate zamestnania alebo skončení formálneho vzdelania. Aj takýmto spôsobom chce vláda bojovať s vysokou nezamestnanosťou mladých na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Opatrenia na zníženie nezamestnanosti Slovákov obsahuje národný implementačný program Záruky pre mladých ľudí v Slovenskej republike, s ktorým sa dnes oboznámi aj vládny kabinet.

"Účelom predkladanej informácie je informovať o príprave a prijatí záruky, o prijatých podporných systémových opatreniach zameraných na mladých ľudí, najmä v oblasti podpory ich zamestnanosti a zamestnateľnosti, podpory ich vzdelávania, ako aj v oblasti podpory práce s mládežou," priblížil rezort práce v predkladacej správe.

Kontrahovanie peňazí z eurofondov ku koncu minulého roka dosiahlo 10,490 miliardy eur alebo 91,25 % ich alokácie v doterajšom programovacom období 2007 až 2013. Nárast za 2. polrok 2013 predstavoval 9,71 percentuálneho bodu (p.b.). Vyplýva to zo správy, o ktorej budú dnes ministri tiež diskutovať.

Reálne čerpanie finančných prostriedkov z predchádzajúceho programovacieho obdobia však bolo v druhej polovici vlaňajška nižšie, na úrovni 5,854 miliardy eur alebo 50,92 % alokácie. Medzi koncom júna a decembra sa však čerpanie zvýšilo o 8,80 p.b.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies