Vláda a bývalá koalícia zmarili šancu zakročiť proti nelegálnej migrácii - uvádza vo svojom stanovisku strana HLAS

NETKY.SK • 7 September 2023, 16:10 • 2 min
Vláda a  bývalá  koalícia zmarili  šancu  zakročiť  proti  nelegálnej migrácii - uvádza vo svojom stanovisku strana HLAS

Úradnícka vláda a strany bývalej koalície dnes podľa HLASu zmarili šancu zakročiť voči nelegálnej migrácii a vysvetliť slovenským občanom svoje postoje. „Pán premiér aj pani prezidentka dnes mohli požiadať o vystúpenie pred parlamentom a upokojiť ľudí, ak je teda podľa nich v rámci migračnej krízy všetko v poriadku. Vláda, zložená z nikým nevolených úradníkov, tu mala byť nastúpená pred volenými zástupcami občanov a v priamom prenose im povedať, ako chráni ich záujmy a ich bezpečnosť!“ uviedol líder HLASu Peter Pellegrini.

slovakia

left justify in out

Vláda a strany bývalej koalície na jednej strane
kritizujú údajné politizovanie témy nelegálnej migrácie, na druhej strane robia všetko pre to, aby táto téma v politickom priestore ostala. „Ak v spoločnosti existuje téma, ktorá ju rozdeľuje a vyrušuje, potom je vláda povinná sa k takejto téme postaviť čelom a neutekať! Nelegálna migrácia dnes nie je vymyslený problém. Ak namiesto stoviek máme za posledný rok na Slovensku zrazu takmer 30-tisíc nelegálnych migrantov, nie je to žiadna fantazmagória, ale realita,“ zdôraznil Peter Pellegrini. HLAS zopakoval svoje návrhy na riešenie migračnej krízy: zrušiť okamžite mimoriadnu situáciu kvôli Covidu, ktorá dodnes bráni vracať migrantov tam, odkiaľ prišli, zaisťovať migrantov, kým sa dôkladne nepreverí ich totožnosť, a odvolať policajného prezidenta Hamrana, ktorý si pomýlil svoju skutočnú prácu s politikou. Opatrenia prijaté v stredu vládou sú podľa Pellegriniho nedostatočné a majú len tranzitný charakter. 


„Vláda
sa snaží robiť všetko pre to, aby nelegálni migranti v tichosti zo Slovenska zmizli. Lenže my musíme konať tak, aby sme dokázali chrániť svoje hranice a nedovolili sem nelegálnym migrantom ani vstúpiť. Raz sa môže stať, že sa tu rozhodnú ostať a budeme mať na Slovensku tisícky nelegálnych migrantov, s údajne rovnakou krajinou pôvodu, rovnakým menom a rovnakým dátumom narodenia,“ upozornil Peter Pellegrini. HLAS bude v piatok pripravený opäť podporiť otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu tak k nelegálnej migrácii, ako aj problémom slovenských pediatrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TS Hlas, Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies