Strana HLAS navrhuje mimoriadne zdanenie zahraničných obchodných reťazcov

NETKY.SK • 3 August 2023, 11:05 • 2 min
Strana HLAS navrhuje mimoriadne zdanenie zahraničných obchodných reťazcov

BRATISLAVA - Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja a člen predstavenstva strany HLAS – Sociálna Demokracia Branislav Becík navrhuje mimoriadnu daň zo zisku pre obchodné reťazce na území Slovenska, ktoré u nás predávajú s neprimerane vysokými maržami.

slovakia

left justify in out

Becík dlhodobo upozorňuje na machinácie zahraničných obchodných reťazcov a opakovane roky vyzýva vládnych predstaviteľov, aby voči nim zakročili. „Reťazce si z našej krajiny spravili Klondike, zdierajú našich spotrebiteľov, nehovoriac o tom, ako sa správajú k našim poľnohospodárom a potravinárom,“ kritizuje Becík.

Čas pandémie a viacerých lockdownov pripravil o podnikanie mnohých malých obchodníkov. Veľké siete najmä zahraničných obchodných reťazcov sa udržali a stali sa na Slovensku monopolom, ktorý vďaka svojmu postaveniu diktuje ceny potravín na našom území.

„Toto ja tolerovať nebudem! Nebudem si zakrývať oči a určite nebudem ticho, keď vidím nespravodlivosť na slovenských občanoch! dodáva Becík. 

Ako protipríklad uvádza Becík, že napríklad spoločnosť Slovnaft bola mimoriadne zdanená 70 percentami, hoci jej zisk v roku 2021 bol menší ako spoločný zisk spomínaných reťazcov.

Becík je odhodlaný v prípade úspechu vo voľbách bezodkladne rokovať o opatreniach na mimoriadne zdanenie závratných ziskov zahraničných reťazcov a získané financie vrátiť späť slovenským občanom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: HLAS - Patrícia Medveď Macíková Foto: Topky.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies