Fico podporuje všetko, čo vedie k zníženiu cien

NETKY.SK • 25 Máj 2022, 12:21 • 2 min
Fico podporuje všetko, čo vedie k zníženiu cien

BRATISLAVA – Opozičný Smer-SD podporí všetko, čo bude viesť k zníženiu cien potravín, pohonných látok a energií. Vyhlásil to šéf strany Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Ak by koalícia prišla s návrhom na zdanenie firiem, ktoré majú obrovské zisky a peniaze by sa použili napríklad na kompenzáciu miest a obcí, na pomoc dôchodcom, rodinám bez detí alebo na zníženie spotrebnej dane či DPH, Smer-SD by to podporil.

 

img

 

„Ale nedohodli sa na ničom, návrh ide do stratena na ďalšiu schôdzu Národnej rady (NR) SR,“ skonštatoval Fico na stredajšej tlačovej konferencii. Poslanci Smeru-SD sa pri návrhu o protiinflačnom balíku zdržali, pretože podľa Fica nejde o návrh, ktorý by reagoval na drastické zdražovanie. „To, čo včera schválili v národnej rade, je výsmech ľuďom,“ reagoval. Nová legislatíva podľa neho vôbec nepomôže dôchodcom, bezdetným rodinám či rodinám s dospelými deťmi.

 

Smer-SD nebude podávať novú legislatívu na posúdenie Ústavnému súdu SR. Chcú do parlamentu podávať návrhy na pomoc ľuďom, no najväčšou pomocou by podľa neho boli predčasné voľby. Budúci týždeň chce priniesť ďalšie informácie o plánovanom referende.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka odobrila zákon, vďaka ktorému sa voľby môžu konať skôr



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies