Vittek už so Slovanom, môže sa zapojiť do tréningov

NETKY.SK • 5 November 2014, 15:23 • 2 min
Vittek už so Slovanom, môže sa zapojiť do tréningov

BRATISLAVA - Kanonier futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Róbert Vittek sa po zranení kolena a následnom chirurgickom zákroku opäť pripojil k mužstvu. S 23 gólmi najlepší strelec slovenskej reprezentácie v ére samostatnosti je zdravotne relatívne v poriadku a môže sa zapojiť do tréningového procesu.

slovakia

left justify in out

"Absolvoval som operáciu, po ktorej nasledovala dlhšia rehabilitácia. Všetko spolu trvalo asi šesť týždňov. Momentálne je to už omnoho lepšie ako po zranení. Chrupavka sa zrastá a prognózy sú optimistické. Ťažko hovoriť o optimálnom stave, také to už asi nikdy nebude, ale je to omnoho lepšie ako po zranení. Cítim sa dobre a môžem sa zapojiť do tréningových procesov, prípadne i zápasov. Viac k tomu hovoriť by bolo zatiaľ zbytočné. Stále som pod kontrolou lekárov, ktorí sledujú môj zdravotný stav," uviedol pre oficiálny web "belasých" 32-ročný útočník.

 

Slovanisti sa v ostatných týždňoch prezentujú rozpačitými výkonmi. Ich bilancia z predchádzajúcich jedenástich súťažných zápasov je veľmi nepriaznivá 2 víťazstvá - 1 remíza - 8 prehier. Zlé výsledky nezastavil ani nový kouč Bratislavčanov Jozef Chovanec, ktorý dosiahol spomenuté dve výhry, na konte má však aj rovnaký počet neúspechov - ligový so Spartakom Trnava (0:4) a pohárový so Spartou Praha (0:3). "Nechcem robiť ďalekosiahle závery o tom, čo musíme spraviť, aby sa výsledky zlepšili a nemalo by sa ani očakávať, že po mojom príchode sa všetko zázračne zmení. Kiež by to tak bolo. Som však rád, že môžem byť s chalanmi a zapojiť sa do tréningového procesu," poznamenal bratislavský rodák Vittek. 

 

Osemnásobný a úradujúci slovenský šampión odohrá najbližší duel už vo štvrtok 6. novembra. Na Letnej ho čaká odveta Európskej ligy so Spartou Praha. V už zmienenom prvom vzájomnom súboji na Pasienkoch pred dvoma týždňami domáci podľahli 0:3. "Myslím si, že Sparta je veľmi kvalitný súper, no rozhodne nie neporaziteľný. Nie je nereálne, aby sme aj na jej pôde uhrali dobrý výsledok, hoci pre Slovan v jeho momentálnej situácii je každý duel náročný. Každý z nás musí siahnuť na dno svojich síl a odohrať maximálne koncentrovaný zápas. Viac k tomu hovoriť nebudem, pretože nie som tréner, ani nie som kompetentný na to, aby som stanovoval stratégiu na zápas. Navyše som počas prvého zápasu nebol v centre diania, a preto sa k tomu nemôžem vyjadrovať. Som presvedčený, že tréneri stanovia správnu taktiku," uzavrel bývalý hráč nemeckého 1. FC Norimberg, francúzskeho Lille či tureckého Trabzonsporu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies