Víťazom Paríž-Roubaix Terpstra, Sagan šiesty, Kolář 141

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 09:46 • 2 min
Víťazom Paríž-Roubaix Terpstra, Sagan šiesty, Kolář 141

ROUBAIX - Holandský cyklista Niki Terpstra prekvapujúco vyhral klasické preteky Paríž-Roubaix. O triumfe 29-ročného jazdca tímu Omega Pharma – Quick Step na 112. ročníku podujatia s povestnými pasážami na dlažobných kockách rozhodlo sólo v závere.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste skončil Nemec John Degenkolb, tretí švajčiarsky obhajca titulu Fabian Cancellara. Lepší z dvojice slovenských zástupcov Peter Sagan prišiel do cieľa šiesty. Jazdec tímu Cannondale mal približne sto kilometrov pred cieľom defekt a musel meniť bicykel. Úspešne za pomoci kolegov dobehol pelotón. Pred finále bojoval o vavríny v 11-člennej vedúcej skupine, z ktorej sa napokon úspešne odpútal víťazný Terpstra. "V prvom rade som veľmi rád dnešnému výkonu i výsledku, aj keď šťastie nestálo pri mne. Tesne pred Arenbergom som musel meniť bicykel kvôli pádu, pretože zadná prehadzovačka bola pokazená. Potom som mal defekt a asi 20 km som pokračoval na Marangoniho bicykli, pokiaľ som dostal svoj. V oboch prípadoch som musel vynaložiť veľa úsilia, aby som dobehol pelotón, ale to je Paris-Roubaix. Vo velodrome na štadióne som už nebol schopný šprintu v dôsledku kŕčov, ale aj tak som spokojný so svojím výsledkom, aj keď som nedosiahol pódiové víťazstvo. Teraz viem, že môžem byť konkurencieschopný aj v pretekoch, ako sú tieto. Viem, že sa ešte môžem zdokonaliť. Na Carrefour l'Arbre som sa rozhodol zaútočiť a rozhodol som sa ísť ďalej s jazdcom z Belkinu, aj keď so mnou nespolupracoval. Minul som však predtým veľa energie a toto bola jediná stratégia, ktorú som mal pre dobrý výsledok. Myslím si, že prvú časť sezóny som zakončil pozitívnym signálom. Nie všetky preteky som však zajazdil, ako som očakával, ale tak či tak, bola to pre mňa ďalšia dobrá skúsenosť. Ďakujem všetkým za podporu," sprostredkoval slová Petra Sagana mediálny manažér Jozef Korbel. Michael Kolář (Tinkoff-Saxo) obsadil 141. pozíciu so stratou 27:46 min.
      

"Pre mňa je to najkrajšia klasika. Je sen ju vyhrať. Bol to veľký cieľ," tešil sa v cieli víťazný Holanďan. "Snažil som sa, ale nešlo to. Jazdil som na víťazstvo, no nedopadlo to podľa mojich predstáv," reagoval Cancellara, ktorý by si v prípade úspechu pripísal štvrtý triumf na podujatí prezývanom "Peklo severu".

Paríž - Roubaix (Compiegne - Roubaix, 257 km): 1. Niki Terpstra (Hol./Omega Pharma - Quick-Step) 6:09:01 h, 2. John Degenkolb (Nem./Giant) +20 s, 3. Fabian Cancellara (Švajč./Trek), 4. Sep Vanmarcke (Belg./Belkin), 5. Zdeněk Štybar (ČR/Omega Pharma - Quick-Step), 6. Peter SAGAN (SR/Cannondale), 7. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky), 8. Sebastian Langeveld (Hol./Garmin), 9. Bradley Wiggins (V. Brit./Team Sky), 10. Tom Boonen (Belg./Omega Pharma - Quick-Step) všetci rovnaký čas...141. Michael KOLÁŘ (SVK/Tinkoff-Saxo) +27:46
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies