Víťaz desiatich etáp na TdF Hushovd končí

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 14:41 • 2 min
Víťaz desiatich etáp na TdF Hushovd končí

HELSINKI - Nórsky cyklista Thor Hushovd po septembrových majstrovstvách sveta v Španielsku ukončí profesionálnu kariéru.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný severan sa rozhodol na základe svojej slabšej športovej formy z predchádzajúcich mesiacov. Svetový šampión z roku 2010 známy predovšetkým ako skvelý šprintér v piatok uviedol, že "si dopraje dovolenku".

Jazdec tímu BMC začal profesionálnu kariéru v roku 2000. Na najprestížnejších pretekoch na svete TdF sa predstavil nepretržite v rokoch 2001 až 2011, zvíťazil v desiatich etapách. 

 

Kariéra jedného z najlepších nórskych cyklistov v histórii utrpela najmä vážnou vírusovou chorobou, ktorú cyklista prekonal v roku 2012. Následne takmer rok nesúťažil. Nedávno sa po tretej etape odhlásil z pretekov Critérium du Dauphiné, ako dôvod uviedol vyčerpanosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies