FC ViOn ulovil veľkú rybu. Skúsený stredopoliar Andrija Balić si bude na jar obliekať ich dres

NETKY.SK • 26 Január 2024, 09:54 • 2 min
FC ViOn ulovil veľkú rybu. Skúsený stredopoliar Andrija Balić si bude na jar obliekať ich dres

ZLATÉ MORAVCE / VRÁBLE - Dvadsaťšesťročný Chorvát je už od štvrtka skorého rána s tímom na sústredení v Turecku. V ten istý deň poobede už stihol absolvovať pod vedením Michala Hippa prvú tréningovú jednotku.

slovakia

left justify in out

Andrija Balić sa narodil v chorvátskom Splite 11. augusta 1997. V dorasteneckých kategóriách pôsobil v Hajduku Split. Jeho ďalšie kroky zamierili do talianskeho Udinese Calcio, v ktorom hral tri sezóny a celkovo nastúpil do dvadsaťdeväť duelov v Serii A. Ďalšie dva roky sezóny strávil na hosťovaní v holandskom Sittarde a neskôr talianskej druholigovej Perugii.

Slovenským fanúšikom je známy z pôsobenia v DAC Dunajská Streda, v ktorom odohral dve a pol sezóny. V minulom ročníku v rámci hosťovania bol kľúčovým hráčom Banskej Bystrice, kde mal opäť výborné čísla. V dvanástich stretnutiach strelil päť gólov.

Jesennú časť prebiehajúcej sezóny bol hráčom bosniansko-hercegovinskej Premier League v tíme Zrinjski Mostar. Skúsenosti má však aj z mládežníckych výberov chorvátskej reprezentácie, v ktorej nastúpil viac ako na 30 zápasov.

Univerzálny stredopoliar má dlhoročné skúsenosti so slovenskou súťažou: ,,Cítim sa dobre, prichádzam do súťaže, ktorú veľmi dobre poznám. Dúfam, že moje ďalšie slovenské pôsobenie začnem podobne dobre ako som skončil to predchádzajúce.”

 

Okrem súťaže pozná aj to, čo sa v ňom skrýva: ,,Poznám svoje kvality a viem, čo môžem priniesť. Verím, že sa ukážem v dobrom svetle, pokiaľ sa vyhnem zraneniam. Chcem na ViOne odovzdať všetko, čo je vo mne. Budem profesionálny, tak ako vždy a pomôžem zostať Zlatým Moravciam v prvej lige,” uzavrela nová tvár v tíme Michala Hippa.

 

K príchodu sa vyjadril aj generálny manažér FC ViOn Marek Ondrejka: “Získať takéhoto hráča nie je jednoduché. Nám sa to podarilo. Aj preto, že od začiatku chceli dohodu obe strany. Vážime si Andriju za jeho profesionálny prístup počas rokovaní. Od začiatku hľadal cestu, ako sa stať našim hráčom, aj keď mal platný kontrakt v Zrinjski. Sme šťastní, že pomerne rýchlo sme jeho príchod spečatili podpisom zmluvy. Je to futbalista, ktorý môže byť v bojoch o záchranu pre nás rozdielový, týmto príchodom sme v klube uzavreli zimné prestupy.”

 

Balić podpísal zmluvu s ViOnom priamo na sústredení tímu v tureckom Beleku. ViOn v zimnom prestupovom období posilnili Lukáč, M. Švec, Dramé, Kuzma, Mészáros a Balić. Po spracovaní potrebných dokumentov Tabatadze, Jinjolava a Nonikashvili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, Foto: FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies