Väčšina Slovákov podporuje povinné očkovanie zdravotníkov a učiteľov

NETKY.SK • 3 Október 2021, 15:10 • 2 min
Väčšina Slovákov podporuje povinné očkovanie zdravotníkov a učiteľov

BRATISLAVA - Väčšina opýtaných občanov Slovenska si myslí, že lekári, zdravotné sestry, učitelia a zamestnanci domovov pre seniorov by mali byť povinne zaočkovaní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza, ktorý sa uskutočnil v dňoch 1. až 7. septembra na vzorke 1 002 respondentov.

 

Na otázku povinného očkovania lekárov a zdravotných sestier odpovedalo kladne 56,7 percenta opýtaných, záporne 40,7 percenta, zvyšok respondentov nevedelo odpovedať.

 

img

Za povinné očkovanie zamestnancov domovov pre seniorov sa vyslovilo 56,2 percenta opýtaných, nie odpovedalo 41,2 percenta a 2,5 percenta uviedlo, že nevie. Povinné očkovanie učiteľov v školách a škôlkach podporilo 52 percent opýtaných, nie vyslovilo 45 percent. Tri percentá ľudí v prieskume nevedeli odpovedať.

 

Zaujímavé výsledky priniesli aj odpovede naprieč priaznivcami jednotlivých politických strán. Najväčšiu podporu má povinné očkovanie medzi sympatizantmi strany Za ľudí Veroniky Remišovej. V prípade lekárov a sestričiek je to až 95,2 percenta, učiteľov 95,1 percenta a opatrovateľov v domovoch seniorov 86,8 percenta.

 

img

 

Na druhej strane najviac odporcov povinného očkovania učiteľov, zdravotníkov a opatrovateľov je medzi sympatizantmi hnutia Republika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies