HBO a Warner Bros. chcú natočiť seriál z prostredia filmov Harry Potter

NETKY.SK • 5 Apríl 2023, 12:45 • 2 min
HBO a Warner Bros. chcú natočiť seriál z prostredia filmov Harry Potter

BURBANK, CALIFORNIA - Filmové spoločnosti HBO a Warner Bros. plánujú natočiť seriál z prostredia filmov Harry Potter. Čaká sa ešte na to, či autorka sérií týchto filmov kývne na ponuku stať sa producentkou tohoto seriálu.

slovakia

left justify in out

Podľa magazínu Deadline v súčasnosti rokujú spoločnosti HBO a Warner Bros. o tom, či sa rozhodnú spracovať seriál z prostredia filmov Harry Potter. Najväčšou prekážkou je zatiaľ to, či sa J. K. Rowlingová podujme stať sa producentkou seriálu. Ona má totiž kreatívnu kontrolu nad akýmkoľvek využitím jej práce.  Až následne potom môžu spoločnosti začať s hľadaním vhodných scenáristov. Podľa agentúry Bloomberg všeobecnou je myšlienkou pre každú sezónu potenciálneho televízneho seriálu zamerať sa na jednu knihu v sérii kníh Harry Potter, ktorá pozostáva zo siedmich románov.

 

img

autorka sérii kníh J.K. Rowlingová

 

HBO Max a jej vtedajšia materská spoločnosť WarnerMedia začali už pred pár rokmi skúmať potenciálny televízny seriál o Harrym Potterovi. Vtedy Warner Bros vymenovalo prezidenta Kids, Young Adult a Classics Toma Ascheima, aby riadil franšízy Wizarding World a Potter, ktoré zahŕňajú zábavné parky, prehliadky a divadelnú knižnicu zarábajúcu 9,1 miliardy dolárov. Tá zahŕňa tituly Harry Potter a spinoff Fantastic Beasts. V rámci tohto nastavenia sa Ascheim stal vedúcim zástupcom WarnerMedia vo vzťahu s Rowlingovou a jej zástupcami a začali sa prieskumné rozhovory.

 

img

filmové štúdio Universal, kde sa natáčali filmy Harry Potter

 

Generálny riaditeľ Warner Bros Discovery David Zaslav viackrát zdôraznil svoje zameranie na franšízy, pričom zameranie na Harryho Pottera bolo označené za prioritu. Viackrát sa tiež stretol aj s Rowlingovou a vyjadril podporu autorky, ktorá bola zapojená do prebiehajúcej kontroverzie o jej komentároch k transrodovým otázkam.

 

Za posledných pár rokov mali Warner Bros. Discovery a jej predchodca WarnerMedia úspech so špeciálom k 20. výročiu stretnutia Harryho Pottera na HBO Max; seriál udalostí Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses. Najnovšie sa teší úspechu aj videohra z tohto prostredia s názvom Hogwarts Legacy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies