Vintage Boyz vracajú do školských lavíc rock n roll

NETKY.SK • 28 Jún 2023, 11:00 • 2 min
Vintage Boyz vracajú do školských lavíc rock n roll

Elvis Presley, Rolling Stones, Beatles, Chuck Berry a Jake Bugg. Už zoznam obľúbených mien siahajúci od 50. rokov až po súčasnosť naznačuje ako bude znieť nový singel kapely Vintage Boyz.

slovakia

left justify in out

 

Vintage Boyz je skupina, ktorá svoje korene v rock n rolle nemôže a ani nechce zaprieť. V novom singli Dievča zo strednej naďalej pretrváva ich fascinácia hudobnou estetikou minulého storočia a ukazuje, že aj v súčasnosti sa dá na pozadí bluesových riffov vyrozprávať dobrá stredoškolská lovestory.

 

"Je to skladba o vzťahu zabudnutom kdesi v čase na prahu dospelosti," hovorí o novinke spevák a hudobník TOME. "Mám pocit, že k láske, (aj keď neopätovanej) ktorá nami zatrasie, je takmer nemožné sa nevyjadriť. Napísal som o nej už viacero skladieb, no boli prevažne melancholické a smutné. S odstupom času sa na to človek už pozerá úplne inak. S nadhľadom. A presne tak som napísal nový singel. Už počas prvých tónov je zjavné, že atmosféra skladby a jej lyrická výpoveď siaha do mojich hudobných koreňov. Verím, že skladba dodá silu všetkým mladým ľuďom, ktorí prežívajú svoje prvé pošteklenia amorovým šípom a prvé sklamania."

 

Piesne o stredoškolských láskach dnes znejú úplne inak. To, že sa kapela rozhodla ísť proti prúdu potvrdzuje bubeník Dominik Sojčák. "Pop-punk je znovu v kurze. Mne sa páči, že sme zariskovali a išli trochu iným smerom. Dievča zo strednej znie moderne, aj s dávkou nostalgie 60-tych rokov."

 

img

 

Nový singel je teraz dostupný na všetkých streamovacích platformách a dopĺňa ho aj jednoduché lyrics video zo školských lavíc, ktoré kapela natočila v priestoroch strednej Spojenej školy Scotta Viatora v Ružomberku.

 

O produkciu a nahrávanie sa opäť postaral Andrej Kelčík, ktorý je zároveň aj basgitaristom kapely. Okrem bicích, ktoré nahrávali u Martina Roženeka v Southrock Recording v Jablunkove vznikla celá skladba v ich domácom štúdiu v Ružomberku.

 

Dievča zo strednej bude súčasťou prvého albumu skupiny Vintage Boyz, ktorého vydanie je naplánované na jeseň 2023. Punk n rollové trio vzniklo v roku 2022 okolo Tomáša Mikulku alias TOMEho, ktorý sa dostal medzi top 20 súťažiacich v show Československo hľadá Superstar 2020. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies