Obchvat obce Plavnica je hotový, výstavba stála takmer 37 miliónov eur

NETKY.SK • 24 Jún 2023, 11:00 • 2 min
Obchvat obce Plavnica je hotový, výstavba stála takmer 37 miliónov eur

PLAVNICA - Obchvat obce Plavnica neďaleko Starej Ľubovne je dokončený, vo štvrtok ho slávnostne odovzdali do užívania motoristickej verejnosti.

slovakia

left justify in out

Obchvat obce Plavnica neďaleko Starej Ľubovne je dokončený, vo štvrtok ho slávnostne odovzdali do užívania motoristickej verejnosti. Štátny tajomník Ministerstva dopravy SR Jaroslav Kmeť pri tejto príležitosti uviedol, že celkové náklady na výstavbu dosiahli takmer 37 miliónov eur.

 

"Sprejazdňujeme dlhoočakávaný obchvat, úsek má asi šesť kilometrov, päť mostných objektov, tri križovatky a približne tri kilometre ďalších obslužných ciest. Kopec za Plavnicou mal veľmi prudké stúpanie, často bol ťažko prejazdný v zime, boli tam dopravné nehody, stále tam hrozili zosuvy a Slovenská správa ciest úsek neustále opravovala. Z hľadiska zvýšenia bezpečnosti, ekonomiky prevádzky, ale aj s výhľadom na rekonštrukciu hraničného priechodu Mníšek nad Popradom - Piwniczna, kde budú jazdiť nákladné autá do sedem ton a už teraz prechádza týmto úsekom cesty I/68 viac ako 10.000 áut denne, občanom Plavnice odľahne," skonštatoval Kmeť. Vďaka obchvatu sa podľa neho zlepší obslužnosť územia v Prešovskom kraji. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies