Villar vyviazol s pokutou a varovaním

NETKY.SK • 13 November 2015, 15:22 • 2 min
Villar vyviazol s pokutou a varovaním

ŽENEVA - Pokutou 25-tisíc švajčiarskych frankov a varovaním vyriešila etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) incident viceprezidenta organizácie Ángela Maríu Villara so žalobcom Michaelom Garciom.

slovakia

left justify in out

Španiel sa zodpovedal za nemravné vyjadrenia, ktoré zazneli z jeho úst počas hodinového rozhovoru s Američanom, ktorý ako šéf vyšetrovacej komory etickej komisie FIFA skúmal podozrenia zo zákulisných dohôd a korupcie v súvislosti s voľbou organizátorov majstrovstiev sveta 2018 a 2022. Španielsko s Portugalskom v roku 2010 neúspešne kandidovali na usporiadanie MS 2018. Villarov verbálny útok bol v materčine a znamenal niečo v duchu "Čo si to dovoľuje?".


"Villar oľutoval svoje vyjadrenie, ktoré si členovia etickej komisie FIFA vyložili inak," uviedla Kráľovská španielska futbalová federácia, ktorú Villar vedie od roku 1988. Vo FIFA je šéfom právnej komisie. Pôvodne odmietol s Garciom spolupracovať, podľa šéfa súdnej komory etickej komisie Joachima Eckerta však neskôr prehodnotil svoj postoj, preto je trest miernejší, ako sa očakávalo. Verdikt je zároveň precedensom pre kauzu s Franzom Beckenbauerom, ktorý sa tiež Garciovi vyhýbal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies