Vieme, kde je na Slovensku najviac rizikových firiem

NETKY.SK • 23 Január 2018, 14:26 • 2 min
Vieme, kde je na Slovensku najviac rizikových firiem

BRATISLAVA - Najviac rizikových firiem z celého Slovenska podniká v Bratislavskom a Nitrianskom kraji. Tieto spoločnosti sa vyznačujú negatívnym ratingom, v rámci ktorého sa dá predpokladať ich zlá platobná schopnosť či následný krach v krátkodobom horizonte. Vyplýva to z najnovšej analýzy spoločnosti Bisnode, ktorá na Slovensku hodnotila viac ako 201.000 spoločností.

slovakia

left justify in out

Na slovenskom trhu je tak krachom ohrozená každá šiesta firma. Ich najväčší počet pritom pripadá na tie, ktoré sídlia v okolí Bratislavy a Nitry. "Bratislavský kraj je považovaný za najrizikovejší aj preto, lebo v ňom sídli najviac podnikateľov," priblížila analytička Bisnode Petra Štěpánová.

 

Veľmi tesne za týmito krajmi sa však nachádzajú aj podniky z okolia Košíc. Práve v týchto krajoch pôsobí najväčší podiel spoločností so skóringovým stupňom, ktorý danú firmu označuje ako rizikový alebo naznačuje úpadok. V Bratislavskom kraji ide o 16 % firiem, v Nitrianskom o 15,39 % a v Košickom o 15,09 %. "Firmy zaradené v rizikových stupňoch skóringu sú podľa našich databáz častejšie nespoľahlivými platcami dane z pridanej hodnoty, častejšie majú virtuálnu adresu alebo sa vyhýbajú plneniu informačných povinností," doplnila Štěpánová. Naopak, najstabilnejšie firmy na Slovensku sídlia v Trenčianskom a Prešovskom kraji.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies