Rozprávka Atalanty nemala šťastný koniec

NETKY.SK • 14 August 2020, 9:57 • 2 min
Rozprávka Atalanty nemala šťastný koniec

LISABON - Futbalisti nemeckého tímu RB Lipsko porazili španielskeho favorita a postupujú do semifinále Ligy Majstrov, Paríž prelomil “kliatbu“ a postúpil do semifinále po 25. rokoch.

slovakia

left justify in out

V posledných minútach rozhodol o postupe T.Adams

Svieži futbal ponúkol prvú gólovú šancu už po štyroch minútach. Lipsko získalo rohový kop a po centri a následnej odvrátenej lopte sa v dobre pozícii ocitol Marcel Halstenberg, no prestrelil. V 13. minúte mali možnosť aj Madridčania, no prudkú strelu Yannicka Carrasca zlikvidoval brankár Péter Gulácsi. Hráči Lipska mali v prvom polčase loptu častejšie na kopačkách a v jeho závere mali ďalšiu dobrú šancu. Po centri z rohového kopu hlavičkoval nebezpečne Dayot Upamecano, ale mieril iba do stredu bránky, kde stál pozorný Jan Oblak.

 

img

 

V druhom polčase išli hráči nemeckého tímu do vedenia po peknej akcii, keď center sprava zakončil gólovou hlavičkou Dani Olmo. Tréner Atletica Diego Simeone reagoval striedaním, na ihrisko poslal Joaa Felixa. Ten rozhýbal hru premožiteľov Liverpoolu a v 70. minúte ho v čistej šanci fauloval v šestnástke Lukas Klostermann. Felix vzal zodpovednosť na seba a z pokutového kopu vyrovnal na 1:1. Zápas napokon rozhodla situácia z 86. minúty. Striedajúci Tyler Adams po prihrávke Angelina vystrelil spoza šestnástky a jeho strela aj vďaka teču Stefana Saviča zapadla do siete.

 

 

Rozprávka Atalanty mala tragický koniec

Futbalisti Paríža St. Germain sa po 25 rokoch prebojovali do semifinále Ligy majstrov. V stredajšom štvrťfinálovom stretnutí zdolali Atalantu Bergamo 2:1 po dramatickom závere, v ktorom sa hrdinom zápasu stal Neymar, hoci predtým nepochodil vo viacerých príležitostiach. Brazílsky útočník sa podieľal na oboch góloch, ktorými PSG otočil stav úvodného duelu finálového turnaja v Lisabone. V záverečnej minúte riadneho hracieho času prihral na vyrovnávajúci zásah Marquinhosovi a v nadstavenom čase vyslal do šestnástky Kyliana Mbappeho a ten naservíroval víťazný gól Maximovi Choupovi-Motingovi. "Bol to krásny, aj keď náročný večer. Ani v jednom momente som nepomyslel na to, že by sme na druhý deň balili kufre. Do poslednej chvíle sme išli za jediným cieľom a tým bol postup do najlepšej štvorky," vyhlásil Neymar pre agentúru AFP.

 

 

Tréner Thomas Tuchel na rozdiel do Neymara priznal, že s blížiacim sa záverom sa začal obávať o postupové šance svojho tímu. Vyšli mu však zmeny v zostave, uzdravený Mbappe aj Choupo-Moting prišli na trávnik v priebehu druhého polčasu. Brankára Keylora Navasa striedal nútene pre zranenie. "Obával som sa vypadnutia, v 88. minúte za nepriaznivého stavu 0:1 som bol realista. Stále som veril, že skórujeme, asistentom som povedal, že ak sa nám to podarí, zvíťazíme. Po tomto zápase nie je škoda žiadneho úsilia," povedal nemecký kouč. Jeho zverenci napodobnili hráčov PSG zo sezóny 1994/1995, tím vtedy v semifinále stroskotal na AC Miláno. "Bolo to bláznivé stretnutie. Nechceli sme pripustiť takýto koniec, dôveroval som sebe i celému mužstvu. Je to už dávno, odkedy sme boli v semifinále, Ligu majstrov sme nevyhrali nikdy. S takýmto kádrom môžete mať iba najvyššie ambície. V najbližšom zápase opäť odovzdáme všetko," dodal Choupo-Moting.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona