Prečo si čínske firmy robia branné cvičenia?

NETKY.SK • 23 Október 2020, 10:32 • 2 min
Prečo si čínske firmy robia branné cvičenia?

Aj Slovák Jaroslav Kurťák pôsobil v Číne. Na video-vlogoch poukázal na mnoho zaujímavostí z najľudnatejšej krajiny sveta.

slovakia

left justify in out

Trblietavé farby

Hoci sú tu aj milovníci konzervatívnych farieb áut, väčšina Číňanov miluje extravagantnejšie farby, až to niekedy vyzerá ako na uliciach Havany. Kurťáka prekvapili aj netradične farebné autá. „V Číne je veľmi populárna aj ružová farba,“ povedal vo videu s tým, že ho šokovalo aj auto s trblietavou farbou, ktorá sa svietila ako guľa na vianočnom stromčeku.

 

Preprava vecí

Od extrémne preplnených vozíkov plných rôznych vecí, ktoré si ľudia zbierajú a odnášajú do zberných surovín, ho prekvapila aj schopnosť prepravovať rôzne nadrozmerné veci na bicykloch či skútroch. „V tom sú Číňania experti, tí dokázali na tých svojich malých skútroch voziť rôzne veci,“ povedal s dôvetkom, že napríklad videl pána, ktorí si takto viezol veľkú klimatizačnú jednotku.

 

 

Iné tímbildingy

Keďže Sninčan žil v Číne najmä kvôli práci, pozitívne ho zarazil aj spôsob, ako firmy plnohodnotne využívajú takzvané tímbildingy. Špeciálne dni za účelom utuženia kolektívu sú totiž poňaté inak, ako v Európe. Viac pripomínajú branný deň na základnej škole.

 

Hodnotnejšie

„Dostanete firemné tričká a robíte rôzne aktivity,“ vysvetlil s tým, že to považuje za zaujímavejšie a hodnotnejšie, ako pitie či jedenie na párty. „Máte nejaké preťahovanie lanom, rôzne športové aktivity, čo je úplne super, že takto celý deň strávite niekde v prírode.“

 

 

Napodobeniny

Kurťák, ktorý denne do práce a naspäť domov najazdil 240 km, poukázal tu aj na kuriozity, ktoré sa bežne v Číne kupujú. Od elektrickej mucholapky cez živé žaby do žabacej polievky. Natočil videá v troch druhoch obchodov a priblížil aj vyjednávanie na trhu s napodobeninami.

 

Prečítajte si aj o vyvracaní mýtov o Číne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies