Viedenčania majú najradšej vianočný trh pri zámku Schönbrunn

NETKY.SK • 4 December 2012, 07:49 • 2 min
Viedenčania majú najradšej vianočný trh pri zámku Schönbrunn

Viedenčania majú najradšej vianočný trh pri zámku Schönbrunn

slovakia

left justify in out

img

Návštevníci z iných častí Rakúska však uprednostňujú najväčší vianočný trh na Radničnom námestí, pričom vedie s veľkým náskokom.

Viedenské vianočné trhy už majú aj svoj rebríček obľúbenosti - obyvatelia rakúskeho hlavného mesta najradšej navštevujú vianočný trh pri zámku Schönbrunn. Informovala o tom dnes tlačová agentúra APA.

Dvojkou sa stal trh v malebnej viedenskej "dedinskej" štvrti Spittelberg. Na treťom mieste sa umiestnil najväčší trh v rakúskom hlavnom meste - Adventzauber (Čaro adventu) pri viedenskej radnici na Radničnom námestí.

Viedenčania obľubujú aj vianočné trhy na námestí Karlsplatz, pri univerzite (Altes AKH), na Námestí Márie Terézie, pri zámku Belvedere, na námestí Freyung v historickom centre, či v kultúrnej štvrti Museumsquartier.

Návštevníci z iných častí Rakúska však uprednostňujú najväčší vianočný trh na Radničnom námestí, pričom vedie s veľkým náskokom. Pre hostí Viedne je druhým najobľúbenejším trhom Spittelberg, potom nasledujú trh pri zámku Schönbrunn a na námestí Karlsplatz.

Pri "bodovaní" vianočných trhov najviac zavážili výzdoba a atmosféra. Organizátorom sa z tohto hľadiska podarilo ľuďom vyhovieť - deviati z desiatich opýtaných ocenili trhy známkou "veľmi dobre". Dobrý ohlas mali aj ponúkané kulinárske špeciality.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies