Ruské ministerstvo zahraničia poprelo informácie o evakuácii diplomatov z Ukrajiny

NETKY.SK • 18 Január 2022, 11:56 • 2 min
Ruské ministerstvo zahraničia poprelo informácie o evakuácii diplomatov z Ukrajiny

MOSKVA – Ruské veľvyslanectvo v Kyjeve funguje ako obvykle. Povedali to novinárom na Ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie v reakcii na tvrdenia zverejnené v New York Times, že Rusko údajne začalo evakuovať svoje veľvyslanectvo v Kyjeve.

slovakia

left justify in out

„Ruské veľvyslanectvo v Kyjeve pracuje v normálnom režime,“ uviedlo ministerstvo. New York Times s odvolaním sa na vysokého ukrajinského bezpečnostného predstaviteľa predtým informovali, že Rusko sa chystá evakuovať diplomatov z Ukrajiny.

 

img

 

Podľa amerických novín dostali diplomati na dvoch ruských konzulátoch na Ukrajine príkaz pripraviť sa na odchod z krajiny. Uviedli tiež, že 5. januára údajne nastúpilo do autobusov smerujúcich do Ruska 18 ľudí, a to prevažne deti a manželky ruských diplomatov. Počas nasledujúcich dní vraj nasledovalo ešte asi 30 ľudí z Kyjeva a konzulátu vo Ľvove. Nespresnili, koľko diplomatov medzi nimi bolo.

 

Prečítajte si tiež: Európsky parlament má novú predsedníčku

 

Rusko opakovane odmieta obvinenia Západu a Ukrajiny z agresívnych akcií s tým, že nikoho neohrozuje a nechystá sa na nikoho útočiť. Vyhlásenia o ruskej agresii používajú ako zámienku na umiestnenie ďalšej vojenskej techniky NATO v blízkosti ruských hraníc.

 

Ako predtým poznamenal minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, NATO zvyšuje dodávky zbraní Ukrajine, kde sa zvýšil aj počet západných inštruktorov. Global News uvádza, že Kanada vyslala na Ukrajinu malý kontingent vojenských jednotiek pre špeciálne operácie. Takýto krok bol „súčasťou úsilia spojencov NATO odradiť ruskú agresiu a identifikovať spôsoby podpory ukrajinskej vlády.“

 

img

 

Ďalšou úlohou pridelenou špeciálnym silám je evakuácia kanadských diplomatov v prípade zhoršenia situácie na Ukrajine. CBC predtým informovala, že Kanada vyslala na Ukrajinu 200 vojakov, aby pomohli pri výcviku miestnych bezpečnostných síl.   

 

K téme: Vážne obvinenie z USA: Rusko pripravilo zámienku pre útok na Ukrajinu!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies