VIDEO: Vládne strany podporili Pellegriniho. Čo presne povedali Robert Fico a Andrej Danko?

NETKY.SK • 3 Apríl 2024, 23:22 • 2 min
VIDEO: Vládne strany podporili Pellegriniho. Čo presne povedali Robert Fico a Andrej Danko?

Koaliční partneri vyjadrili v prezidentských voľbách podporu Petrovi Pellegrinimu.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom lídri strán Smer-SD Robert Fico a SNS Andrej Danko v stredu na spoločnom tlačovom brífingu. Podotkli, že všetky koaličné strany v druhom kole volieb podporujú Pellegriniho.

Slováci si podľa Fica zaslúžia prezidenta, ktorý bude krajinu reprezentovať suverénne a sebavedome, bude bojovať za slovenské národno-štátne záujmy a bude presadzovať Ústavou SR prikázaný charakter Slovenskej republiky ako suverénneho, právneho a sociálneho štátu. 


"Smer-SD, Hlas-SD a SNS sú ako politické strany vládnej koalície presvedčené, že prezidentský kandidát Peter Pellegrini tieto náročné kritériá na výkon funkcie hlavy štátu spĺňa, a preto mu vyslovujú plnú podporu," vyhlásil premiér.

Spolu s Pellegrinim vyzval občanov, aby sa na voľbách zúčastnili. Danko verí, že Pellegrinimu sa v sobotu podarí poraziť "zlo", ktoré podľa neho predstavuje kandidát na prezidenta Ivan Korčok.

Toto je ich spoločné vyhlásenie:

Politické strany SMER-SSD, Hlas-SD a SNS tvoriace súčasnú vládnu koalíciu pozývajú všetkých občanov Slovenskej republiky do druhého kola voľby prezidenta Slovenskej republiky a ďakujú im za prejavenie vôle v prvom kole voľby.

​SMER-SSD, Hlas-SD a SNS sú presvedčené, že voľba prezidenta Slovenskej republiky výrazne ovplyvní slovenskú politickú scénu a charakter zahraničnej politiky Slovenskej republiky. Ivan Korčok bude v prípade zvolenia amatérsky zasahovať do výsledkov demokratických parlamentných volieb z 30. septembra 2023 pokusmi o vytvorenie druhého mocenského centra s plnou a nekritickou podporou mimovládnych organizácií financovaných zahraničím, progresívno-liberálnych médií a súčasnej politickej opozície a s cieľom deštruovať vládu a za každú cenu vyvolať predčasné parlamentné voľby.

Takýto prezident slúžiaci cudzím záujmom bude ohrozovať stabilitu štátu a pokoj v spoločnosti, ako aj podkopávať koncepciu suverénnej slovenskej zahraničnej politiky a pokračovať v línii predchádzajúcej a súčasnej hlavy štátu.
Slovenky, Slováci a ďalší občania Slovenskej republiky si zaslúžia prezidenta, ktorý bude našu krajinu reprezentovať suverénne a sebavedome, bojovať za slovenské národno-štátne záujmy a presadzovať Ústavou Slovenskej republiky prikázaný charakter Slovenskej republiky ako suverénneho, demokratického, právneho a sociálneho štátu rešpektujúceho odkaz sv. Cyrila a Metoda.

SMER-SSD, Hlas-SD a SNS sú ako politické strany vládnej koalície presvedčené, že prezidentský kandidát Peter Pellegrini tieto náročné kritériá na výkon funkcie hlavy štátu spĺňa a preto mu vyslovujú plnú podporu a obracajú sa na svojich voličov a sympatizantov, aby sa druhého kola prezidentských volieb v sobotu 6. apríla 2024 zúčastnili, aby ho nepodcenili a nedali vysokou politickou disciplinovanosťou šancu na zvolenie protislovenského kandidáta.

SMER-SSD, Hlas-SD a SNS sú ako strany vládnej koalície aj po prezidentských voľbách, bez ohľadu na ich výsledok, viazané koaličnými dohodami a vyhlasujú absolútnu odhodlanosť zachovať stabilitu a kontinuitu vládnej koalície a vytvoriť tak politické predpoklady, aby vláda Slovenskej republiky mohla v konštruktívnom politickom a sociálnom dialógu pokračovať v plnení svojho Programového vyhlásenia až do skončenia jej mandátu v roku 2027.

Nech žije Slovenská republika!

Bratislava 3. apríla 2024



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: SNS, Foto zo spoločného vyhlásenia. (Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies