Deň detí s dymom a parou si užili malí i veľkí nadšenci historických vlakov

NETKY.SK • 18 August 2020, 20:41 • 2 min
Deň detí s dymom a parou si užili malí i veľkí nadšenci historických vlakov

Dňa 15. júna, pri príležitosti dňa detí, usporiadalo OZ CSÁNGÓ a OZ CAMPUS pekný deň s historickými vlakmi už druhýkrát. Akciu podporili obce Tešedíkovo, Žíhárec, Diakovce a Vlčany v spolupráci so ŽSR a LTE s.r.o.

slovakia

left justify in out

 
Pôvodne sa tento deň detí mal konať 6. júna, no atraktívny program pre malých aj veľkých miestne samosprávy nakoniec presunuli.

 

Deti tak mohli uvidieť parádne historické kúsky z roku 1924 či 1896

Na akcii boli: parná lokomotíva z Bratislavy zo Železničného múzea SR 310.433 vyrobená v roku 1896 s prezývkou Kačena, súpravu tvorili 3 rekonštruované osobné vagóny 1 reštauračný vozeň a 1 servisný vozeň.

 

img

 

Personál na Kačenu zabezpečil Klub priateľov histórie železničnej dopravy. Druhá parná lokomotíva bola z Budapešti zo železničného parku 424.009 s prezývkou Bivaly bola vyrobená v roku 1924. Personál zabezpečil MÁV Nosztalgia.

 

img

 

Na slovensku v parnej ére jazdilo z tohto typu približne 42 kusov a v ČSD mal označenie 465 - železničiari mu dali prezývku Vitéz.

 

Na koľajniciach sa pristavil parný rušeň, ktorý kvôli výnimočnej oslave požičalo Múzejno-dokumentačné centrum ŽSR.

 

Návštevníci si tak mohli zblízka obzrieť parný rušeň v rámci prehliadky tejto historickej súpravy a mohli sa od rušňovodiča dozvedieť všeličo zaujímavé, čo iste privítali aj milovníci koľajovej dopravy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies