VIDEO Zverejnili oficiálny trailer snímky The Immortal Life of Henrietta Lacks

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 15:43 • 2 min
VIDEO Zverejnili oficiálny trailer snímky The Immortal Life of Henrietta Lacks

BRATISLAVA - Televízia HBO zverejnila oficiálny trailer životopisnej snímky The Immortal Life of Henrietta Lacks, ktorá je adaptáciou rovnomennej knihy Rebeccy Skloot.

slovakia

left justify in out

Snímka ponúkne príbeh Afroameričanky Henrietty Lacks, z ktorej buniek rakoviny krčka maternice vedci v roku 1951 vytvorili líniu prvých nesmrteľných buniek zvaných HeLa. Tento objav neskôr smeroval k vývoju vakcíny proti detskej obrne či k mimotelovému oplodneniu. V ukážke možno vidieť jej dcéru Deborah, ktorá so svojou rodinou dlhé roky netušila o matkinom prínose pre medicínu a začala sa preto zaoberať etikou celého prípadu. Snímka sa na televízne obrazovky dostane 22. apríla. 

Deborah Lacks, ktorá sa zaoberá tým, ako neoprávnený zber rakovinových buniek jej matky viedol k spomínaným nebývalým objavom, stvárni v novinke Oprah Winfrey. V snímke sa objaví aj Rose Byrne, ktorá si zahrá spomínanú novinárku Rebeccu Skloot, ktorá svoju knihu o Henriette vydala v roku 2010.

 

Okrem nich sa vo filme predstavia aj Courtney B. Vance či Renée Elise Goldsberry. O réžiu sa postaral George C. Wolfe, ktorý je aj autorom scenára. Winfrey sa spolu s autorkou publikácie a Alanom Ballom pod projekt podpíše aj ako výkonná producentka. Projekt konzultovali Henriettini synovia Zakariyya Rahman a David Lacks, Jr. spolu s jej vnučkou Jeri Lacksare. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies