AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Záplavy v Turecku si vyžiadali 40 obetí a stovky nezvestných

NETKY.SK • 14 August 2021, 09:08 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Záplavy v Turecku si vyžiadali 40 obetí a stovky nezvestných

V severnom Turecku prebieha rozsiahla pátracia a záchranná operácia po tom, čo si bleskové záplavy na pobreží Čierneho mora vyžiadali najmenej 40 obetí.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 14. augusta 11:40

Počet obetí povodní a zosuvov pôdy na čiernomorskom pobreží Turecka stúpol na najmenej 40. Uviedol to v sobotu turecký úrad pre katastrofy a mimoriadne situácie.

 

Pôvodná správa

Provincia Kastamonu je najhoršie zasiahnutou oblasťou, kde je 29 mŕtvych. Dvaja ďalší zahynuli v meste Sinop na pobreží.

 

 

Záplavy, ktoré spustil prívalový dážď, spôsobili zrútenie niektorých budov, rozbili mosty, upchali ulice zdemolovanými autami a prerušili dodávky energie.

 

V zaplavených oblastiach vrtuľníky zachraňovali niektorých ľudí zo striech, iných zachránila loď. Evakuovali viac ako 1 700 ľudí a až 330 dedín je teraz bez elektriny, pretože povodne poškodili elektrické vedenie.

 

 

Posledná turecká katastrofa prišla v týždni, v ktorom veľká správa OSN varovala pred extrémnejšími poveternostnými udalosťami v dôsledku globálneho otepľovania spôsobeného ľuďmi. Bleskové záplavy, silné horúčavy a požiare sužujú toto leto veľkú časť Európy.

 

Prečítajte si: Ruské úrady vyšetrujú veľkú ropnú škvrnu v Čiernom mori

 

Minister vnútra Suleyman Soylu však vo štvrtok na návšteve oblasti povedal, že je to najhoršia povodňová katastrofa, akú kedy videl.

 

Prečítajte si: Kóreu zasiahli mohutné záplavy!

 

Tento mesiac muselo Turecko bojovať aj s obrovskými požiarmi na juhu. Tieto požiare, ktoré teraz pod kontrolou, prinútili tisíce miestnych obyvateľov a turistov utiecť z Marmarisu a okolitých oblastí. Osem ľudí zomrelo a viac ako 100 000 hektárov (247 000 akrov) vegetácie bolo zničených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies