Fanúšikovia Evertonu sa búria, mužstvo preberá Benítez

NETKY.SK • 30 Jún 2021, 10:42 • 2 min
Fanúšikovia Evertonu sa búria, mužstvo preberá Benítez

K veľmi zaujímavému kroku sa odhodlalo vedenie anglického Evertonu. Futbalový klub z Liverpoolu by mal od novej sezóny trénovať španielsky stratég Rafael Benítez. Má to však jeden háčik.

slovakia

left justify in out

Everton sa pred niekoľkými týždňami ocitol bez trénera, keďže Carlo Ancelotti neodolal vábeniu z Madridu a po druhýkrát v kariére usadne na lavičku slávneho Realu. Manažment sa preto rozhodol zaistiť si služby ďalšieho slávneho kormidelníka, ktorý v minulosti šesť rokov viedol mužstvo úhlavného rivala Evertonu, FC Liverpool.

S klubom dokonca v roku 2005 zvíťazil v Lige majstrov, a práve jeho minulosť je tŕňom v oku priaznivcov Evertonu.

 

 

Fanúšikovia Toffees dali najavo svoju nespokojnosť už v čase, keď sa o Benítezovom príchode hovorilo v médiách a v tréningovom centre vyvesili obrovský transparent, ktorý oznamoval, že Španiel nie je v klube vítaný. Stane sa totiž prvým mužom po 120 rokoch, ktorý bude trénovať oboch liverpoolskych rivalov. Posledným bol William Edward Barclay ešte v 19. storočí. Menovanie Benítéza do funkcie by malo prebehnúť dnes.

 

61-ročný rodák z Madridu má za sebou obdivuhodnú kariéru. Už ako 26-ročný sa pripojil k trénerskému tímu mládeže Realu Madrid, kde strávil osem rokov. Následne okúsil prvé neúspešné pokusy na lavičke Realu ValladolidOsasuny. Známym sa stal počas pôsobenia vo Valencii, kde nahradil úspešného Héctora Cúpera. Benítez dokázal s klubom dvakrát vyhrať La Ligu a triumfoval aj v Pohári UEFA, následne zamieril do Liverpoolu.

 

 

Počas pôsobenia na lavičke The Reds sa Benítez v roku 2007 po derby s Evertonom vyjadril, že ide o malý klub. Fanúšikovia na toto vyhlásenie nezabudli a okrem spomínaného transparentu v tréningovom centre zavesili v blízkosti domu jeho rodiny plachtu s nápisom „vieme kde bývaš“, hoci ju umiestnili na nesprávny dom.

 

Najväčším favoritom bol pôvodne niekdajší tréner Wolverhamptonu Nuno Espírito Santo, dokonca sa špekulovalo o návrate Davida Moyesa, väčšinový vlastník Evertonu Farhad Moshiri sa však rozhodol pre Benítéza, ktorého považuje za najlepšiu voľbu na trhu. Spoločne s ním by mal do klubu prísť aj fitness tréner Paco de Miguel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies