VIDEO Za zákerný faul dostal Brazílčan exemplárny trest

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 10:13 • 2 min
VIDEO Za zákerný faul dostal Brazílčan exemplárny trest

RIO DE JANEIRO - Brazílsky futbalista Rildo dostal vo svojej vlasti zákaz činnosti na obdobie, počas ktorého sa bude liečiť protihráč, ktorého zranil brutálnym faulom. Tento neobvyklý verdikt, ktorý môže byť do budúcna zaujímavý precedens, vyniesol športový súd v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný hráč tímu Vasco da Gama ešte 18. marca v dueli mestského šampionátu (Campeonato Carioca) nešetrným "šľapákom" fauloval Joaa Paula z Botafoga. Jeho protihráč utrpel zlomeninu holennej a lýtkovej kosti v pravej nohe a musel podstúpiť operačný zákrok. Rildo pritom od hlavného rozhodcu dostal iba žlté napomenutie.

 

Spomenutý súd však stanovil, že Rildo môže naskočiť do zápasového diania až vtedy, keď sa Joao Paulo po zranení znova plnohodnotne zapojí do tréningového procesu. Na základe odhadu lekárov súd stanovil maximálnu dĺžku dištancu na 180 dní.

Súd v Riu rozhodol na základe televíznych záberov. Výšku trestu ovplyvnila aj Rildova minulosť, keďže už predtým sa dopustil nebezpečného zákroku s následkom vážneho zranenia súpera. Pozastavenú činnosť na neurčito za neudelenie červenej karty Rildovi má aj hlavný rozhodca uvedeného súboja medzi mužstva Vasco da Gama a Botafogo. Informácie pochádzajú z webu globo.com.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies