Univerzita Komenského ukončila spoluprácu s obvineným Milanom T.

NETKY.SK • 21 Apríl 2023, 15:00 • 2 min
Univerzita Komenského ukončila spoluprácu s obvineným Milanom T.

BRATISLAVA - Univerzita Komenského (UK) v Bratislave prostredníctvom svojej Prírodovedeckej fakulty ukončila pracovný pomer s obvineným Milanom T., ktorý bol 19. apríla zadržaný pri preberaní úplatku vo výške 20.000 eur na pôde fakulty. Informovala o tom hovorkyňa UK Lenka Miller.

slovakia

left justify in out

Najväčšia slovenská univerzita striktne trvá na princípe nulovej tolerancie korupcie svojich zamestnancov, preto si ďalšie pôsobenie docenta na akademickej pôde nevie predstaviť. Rektor UK Marek Števček od začiatku poskytoval maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní prípadu.

 

"Aj keď ma celá kauza mimoriadne mrzí, o to viac, že ide o bývalého dekana našej fakulty, som rád, že protikorupčné mechanizmy fungujú a prípad veľmi rýchlo skončil priznaním. Týmto vyzývam všetkých našich zamestnancov, dodávateľov aj študentov, aby v prípade podozrení z korupčnej činnosti okamžite konali a kontaktovali orgány činné v trestnom konaní, prípadne podozrenia konzultovali s vedeniami fakúlt alebo univerzity," povedal Števček. Ako dodal, pripravujú informačnú kampaň pre celú akademickú obec s cieľom zvýšiť povedomie o korupcii a možnostiach jej nahlasovania.

 

K situácii sa v piatok vyjadril aj Akademický senát Prírodovedeckej fakulty UK, ktorý odsudzuje všetky formy korupčného správania a dištancuje sa od nich. Zamestnanca UK v Bratislave obvinili zo zločinu prijímania úplatku. K spáchaniu trestného činu sa priznal, prejavil záujem o konanie o dohode o vine a treste. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Zuzana Drobová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona