VIDEO Kvetinku vo vzduchu vytvorilo 217 parašutistov!

NETKY.SK • 13 November 2017, 17:41 • 2 min
VIDEO Kvetinku vo vzduchu vytvorilo 217 parašutistov!

Svetový rekord v počte ľudí, ktorí zvládnu v priebehu voľného pádu vytvoriť tri rôzne formácie, prekonali parašutisti neďaleko mesta Eloy v americkom štáte Arizona. Počas voľného pádu v rýchlosti okolo 190 km/hod. poskladalo symetrický obraz kvetiny 217 parašutistov.

slovakia

left justify in out

Úspešný pokus o prekonanie svetového rekordu sa odohral v rámci parašutistického seriálu Sequential Games 2017. Do výšky 5,7 kilometra vynieslo 217 parašutistov desať lietadiel. Za chvíľu už bolo nebo posiate padajúcimi ľuďmi, ktorí si hneď začali hľadať svoje miesto v obrazci. Pri takomto množstve ľudí by sa každá chyba mohla javiť ako fatálna. Ostrieľaní profesionáli, ktorí  zostavu dlho trénovali, však dobre vedeli, čo majú robiť. Obrázok symetrickej kvetinky vytvorili v priebehu niekoľkých chvíľ, píše server Novinky.cz.

 

Celý pokus natáčal skúsený skydiver a parašutista Gary Wainwright z britského Nottinghamu. "Bolo skvelé byť súčasťou niečoho, čo veľa ľudí nezažije," pochvaľoval si veterán, ktorý za svoju 24-ročnú kariéru nazbieral už 9932 zoskokov. 

 

"V takom počte ľudí sú to naozaj nervy. Mám však pocit, že parašutisti túto nervozitu milujú. Preto sme všetci so skákaním vôbec začali," dodal so smiechom s tým, že rekordu predchádzalo veľa plánovania a sedem pokusov, počas ktorých sa parašutisti pokúšali všetko vyladiť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies