Robert Fico sa bude uchádzať o post predsedu SMER-SD

NETKY.SK • 10 Marec 2020, 16:11 • 2 min
Robert Fico sa bude uchádzať o post predsedu SMER-SD

BRATISLAVA - Mnohých Slovákov to možno prekvapilo, iných zase nie. Faktom ale je, že Robert Fico sa z politiky ešte nechystá odísť. Súčasný predseda strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) sa bude aj naďalej uchádzať o funkciu lídra strany.

slovakia

left justify in out

Ďalší záujem 

Fico sa okrem toho plánuje uchádzať aj o post predsedu poslaneckého klubu v Národnej rade SR (NR SR), v ktorej bude mať strana po novom 38 mandátov. Na miesto podpredsedu NR SR navrhnú Petra Pellegriniho, ktorý vo voľbách z 29. februára získal najviac preferenčných hlasov spomedzi všetkých kandidátov za stranu Smer-SD.

 

img

 

Kontrolné výbory NRSR
Podľa Fica bude potrebné stretnutie koaličných a opozičných poslancov, na ktorom sa dohodne rozdelenie postov v parlamentných výboroch. Priblížil, že predstavitelia strany Smer-SD sa budú uchádzať o kontrolné výbory NR SR. Túto informáciu po rokovaní predstaviteľov strany potvrdil aj podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár. "Pevne veríme, že aj budúca koalícia bude ctiť, že opozícii budú patriť všetky kontrolné výbory, takže si na to budeme určite nárokovať," konštatoval. O konkrétnych menách budú podľa jeho slov včas informovať.

 

 

img

 

SMER-SD zbrane neskladá
Robert Fico novinárom povedal, že Smer-SD chce byť silnou opozičnou stranou. "Sme na to vybavení personálne aj odborne. Nebude to mať s nami vládna koalícia ľahké. Budeme profesionálne pracovať," povedal.

img

Zhodnotenie volieb
Novozvolení poslanci NR SR za Smer-SD sa dnes zišli v centrále strany na Súmračnej v Bratislave, kde zhodnotili výsledok strany vo voľbách z 29. februára. Strana v nich získala 18,29 percenta, čo znamená obsadenie 38 mandátov v parlamente.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies