VIDEO V Poprade majú toalety za viac ako 82-tisíc!

NETKY.SK • 17 Február 2017, 10:17 • 2 min
VIDEO V Poprade majú toalety za viac ako 82-tisíc!

POPRAD – Popradská samospráva nechala za viac ako 82-tisíc eur zrekonštruovať toalety pri zasadačkách vo vestibule Mestského úradu v Poprade.

slovakia

left justify in out

Videozáznam z priestorov toaliet, ktoré na sociálnej sieti zverejnil jeden z Popradčanov, spustil vlnu diskusií a kritiky na radnicu, Popradčanom sa nepozdávala výška sumy za túto rekonštrukciu. Ako informovalo mesto, pôvodne mala minuloročná rekonštrukcia stáť zhruba 72-tisíc eur s DPH, sumu však nakoniec navýšili ďalšie práce, ktoré bolo potrebné uskutočniť a s ktorými sa pôvodne nepočítalo. „Išlo najmä o stavebno-konštrukčné práce, ako výmenu ležatej kanalizácie v suteréne, ktorá bola v havarijnom stave, úpravu dažďového zvodu a náhradu za nový, doplnenie vzduchotechniky, zmena napojenia vykurovacích telies a niektoré úpravy v elektroinštalácii,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

 


Predmetom zákazky bola podľa samosprávy rekonštrukcia pôvodných toaliet a vybudovanie úplne nových priestorov sociálneho zázemia v podobe toalety pre imobilných občanov a samostatnej miestnosti s prebaľovacím pultom pre mamičky s deťmi. Samospráva oslovila šesť firiem z celého Slovenska, ktoré sa touto činnosťou zaoberajú. Podľa Galajdu dostala tri cenové ponuky, zvolila si tú najlacnejšiu od popradskej firmy. Zmluvu, dodatok k nej i samotnú faktúru mesto zverejnilo na svojej internetovej stránke. Z nich vyplýva, že napríklad za jednu závesnú záchodovú misu mesto zaplatilo približne 218 eur a jeden kus pisoárového záchodu vyšiel mesto na viac ako 394 eur.

Súčasťou rekonštrukcie sociálneho zázemia bola demontáž pôvodných toaliet, búracie práce, stavebné úpravy, práce súvisiace s budovaním nových toaliet, vrátane nového zariadenia pre imobilných občanov a miestnosti pre mamičky s deťmi, ale aj kompletná výmena elektroinštalácie a vybudovanie nového vetrania priestorov pomocou vzduchotechniky, informovalo mesto na svojej internetovej stránke. Výsledkom malo byť podľa radnice sociálne zázemie na reprezentatívnej úrovni zodpovedajúcej predchádzajúcim rekonštrukciám okolitých priestorov, a to obradnej sály a zasadacích sál. Mesto pripomenulo, že práve v týchto sálach bývajú často organizované podujatia celoslovenského i medzinárodného charakteru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies