Výhra, ktorá ho môže vystreliť do sveta: Štefan Vojčák vyzve túto sobotu bývalého UFC bojovníka

NETKY.SK • 13 Júl 2023, 20:00 • 2 min
Výhra, ktorá ho môže vystreliť do sveta: Štefan Vojčák vyzve túto sobotu bývalého UFC bojovníka

Slovenský MMA bojovník Štefan Vojčák mieri do ďalšieho zápasu, tentokrát premiérovo v organizácii KSW. Do boja pôjde už túto sobotu a jeho súperom bude bývalý UFC bojovník Darko Stošič, ktorý je aktuálne jednotkou ťažkej váhy hneď po šampiónovi Philovi De Friesovi. V prípade Vojčákovho víťazstva je takmer isté, že jeho ďalší zápas bude o titul najprestížnejšej európskej organizácie.

slovakia

left justify in out

Striedavé štarty s RFA
Reprezentant bratislavskej Octagon Fighting Academy bude mať striedavé štarty a naďalej bude pôsobiť aj v RFA. Podobne ako Dominik Humburger, Leo Brichta či Josef Štummer, po dueli v poľskej organizácii sa vráti späť bez ohľadu na to, ako jeho duel dopadne. Aktuálne je v ťažkej váhe RFA na skvelej vlne Lajoš Papp, ktorý má 3 víťazstvá v rade, a spolu s Vojčákom sú extrémne blízko k titulovému zápasu.

Predĺžená neporaziteľnosť?
Aktuálne má Vojčák skóre 6-0 a s výnimkou jeho posledného zápasu, všetkých súperov ukončil v 1. kole. Naposledy s ním dokázal do bodového rozhodnutia prežiť Sofiane Boukichou, ktorý ale len márne mohol pomýšľať na víťazstvo. Vojčák v tomto dueli potvrdil, že dokáže ísť plných 15 minút, ktoré hrozia aj v dueli so srbským ťažkotonážnikom.
Stošič v čase, keď zápasil v UFC, bol v poloťažkej váhe a dokázal ukončiť Jeremyho Kimballa a naopak, pred limitom v najlepšej svetovej organizácii nepadol ani raz. Dokonca ho neukončil ani súčasný šampión Jamahal Hill. So skóre 1-3 v rámci UFC bol však prepustený a svoje šťastie skúsil v ťažkej váhe. V nej dokonca už raz bojoval o titul KSW, no tesne pred koncom 5. kola prehral s De Friesom na TKO.


Skúsenosti sú jasne na strane srbského bojovníka, ktorý má momentálne skóre 17-6. Stošičova zápasová váha je však okolo 105 kilogramov, čo je oproti slovenskému bojovníkovi veľký rozdiel. Vojčák by mal mať hmotnostnú aj silovú prevahu, ktorú sa bude snažiť preniesť do wrestlingu. Ak sa Slovákovi podarí Stošiča držať na zemi a dostať ho na ňu aj v prípadných pokračujúcich kolách, jeho šance na víťazstvo budú veľmi vysoké. Súboj sa uskutoční na KSW 84 už túto sobotu a sledovať ho môžete na platforme VOYO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
RFA, Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies