VIDEO: Trón japonského cisára vystavia pre verejnosť v Tokiu a Kjóte

NETKY.SK • 23 Október 2019, 06:27 • 2 min
VIDEO: Trón japonského cisára vystavia pre verejnosť v Tokiu a Kjóte

TOKIO - Trón, ktorý bol v utorok použitý pri rituálnej intronizácii japonského cisára Naruhita, verejne vystavia v Tokiu a Kjóte, oznámil úrad cisárskeho dvora.

slovakia

left justify in out

Takamikura, trón zhora prikrytý baldachýnom, je vysoký približne 6,5 metra a má hmotnosť zhruba osem ton. Samotný trón sa nachádza na čiernom lakovanom pódiu a nad ním sa týči baldachýn osemuholníkového pôdorysu, ozdobený zlatými plastikami fénixov.

 

Súčasný trón je používaný od roku 1915, keď sa uskutočnila intronizácia cisára Jošihita (1879-1926), posmrtne známeho ako Taišó, informovala tlačová agentúra Kjódó.

 

 

Trón vlani v septembri previezli z Cisárskeho paláca v Kjóte do Tokia spolu s trónom Mičodai pre cisárovnú Masako.

 

Prezidentka Čaputová pozvala na Slovensko člena významnej cisárskej rodiny

 

Japonský cisár Naruhito zasadol na trón, na ceremónii bola aj Čaputová

 

Trón Takamikura vystavia pre verejnosť v Národnom múzeu v Tokiu 22.-25. decembra a 2.-19. januára 2020, zatiaľ čo v Cisárskom paláci v Kjóte si ho ľudia budú môcť pozrieť 1.-22. marca 2020.

 

 

Naruhito (59) sa ujal vlády 1. mája po tom, ako dva dni predtým plánovane abdikoval jeho otec, bývalý cisár Akihito. Išlo o prvý prípad abdikácie japonského monarchu za uplynulých 200 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies