Súd zamietol predĺženie väzby Tibora Gašpara!

NETKY.SK • 27 Október 2021, 06:10 • 2 min
Súd zamietol predĺženie väzby Tibora Gašpara!

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý policajný prezident Gašpar a ďalší obvinení v rámci policajnej akcie Očistec majú zostať vo väzbe do 5. novembra.

slovakia

left justify in out

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v utorok zamietol návrh na predĺženie väzby. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal voči rozhodnutiu sťažnosť.

 

img

 

Predĺženie väzby žiadal aj pre exšéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Petra Hraška, niekdajšieho riaditeľa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera aj ďalších bývalých policajných funkcionárov Mariána Zetochu a Milana Mihálika. „Návrhom, ktoré prokuratúra v tomto štádiu konania predložila sudcovi pre prípravné konanie, nebolo vyhovené. Avšak, využil som opravný prostriedok a podal som sťažnosť voči všetkým výrokom, ktoré sa týkali nevyhovených návrhov. V blízkej dobe bude o nich rozhodovať Najvyšší súd SR,“ uviedol prokurátor ÚŠP Michal Šúrek.

 

Prečítajte si tiež: Súd zarazilo, čo našli v dome Tibora Gašpara!

 

img

 

Návrh na predĺženie väzby obsahoval aj prepisy obrazovo-zvukových záznamov, ktoré majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. Následne sa dostali na verejnosť videá s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom, exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, obhajcom Marekom Parom, podnikateľom Miroslavom Bödörom a synom Tibora Gašpara na poľovníckej chate

 

Možno vás zaujme: Súd rozhodol o ďalšom osude Tibora Gašpara

 

Podľa právneho zástupcu Tibora Gašpara Paru sa sudca pre prípravné konanie ŠTS venoval i prepisom spomínaných obrazovo-zvukových záznamov. Ozrejmil, že podľa súdu má disciplinárnu zodpovednosť niesť on ako obhajca a nie obvinení. Dodal tiež, že nahrávky odovzdali médiám, ale nie súdu, čo považuje za absurdné.

 

img

 

Bývalého policajného prezidenta Gašpara a ďalších niekdajších vysokopostavených policajných funkcionárov zadržali v rámci minuloročnej akcie NAKA Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomocí verejného činiteľa a pre zločin korupcie. Vo väzbe sú preto, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona